BirForumcuKişi

Üstün
A1 vitesli motor dersine gidiyorum, hiç motor sürmedim daha. Bakalım hayırlısı ne olacak. İster istemez gerginlik var. Birkaç taktik varsa, önerirsiniz güzel olur?

8 çizme halen var mı bilmiyorum ama hafif fren yaparak gaz verebilirsin. Trafikte çok fazla dur kalk yapmamaya çalış stop etmesin motor.

İlk günden denge kurmayı düz gitmeyi öğretiyorlar bu sırada vites geçişlerini de öğrenmiş oluyorsun. Parkur sonraki aşamada oluyor. Kursta trafiğe çıkarmadılar beni sınavda trafiğe çıkmıştım.

Cikrin ageldim hocam yapamadım hocam otomatiğe gecme kararı verdim tam malım gerçekten :D

1 günde alışamazsınız zaten hocam bence otomatik almayın ileride vitesli motor alırken problem olur. 1 hafta, 10 gün bir deneyip öyle karar verin bence.

Zaten hoczm bizde PCX var yaşım 17 erken daha debriyaj mantığını daha oturtamadim zaten ehliyet dersinde yapamayınca moralim bozuldu etraafimda öğreneceğim vitesli motor kullanan da yok ondan otomatik aliyim diyorum çünkü kursta heyecandan mesela hoca durmami istiyor durmadan öncede viesin ayağımın olmasında alışamadım duracağım zaman otomstikten alışkanlık debriyaj basıyorum kaldiriken debriyajin yavas yavas bırakmam lazım ona da alışamadım.

Son düzenleme:
Zaten hoczm bizde PCX var yaşım 17 erken daha debriyaj mantığını daha oturtamadim zaten ehliyet dersinde yapamayınca moralim bozuldu etraafimda öğreneceğim vitesli motor kullanan da yok ondan otomatik aliyim diyorum çünkü kursta heyecandan mesela hoca durmami istiyor durmadan öncede viesin ayağımın olmasında alışamadım duracağım zaman otomstikten alışkanlık debriyaj basıyorum kaldiriken debriyajin yavas yavas bırakmam lazım ona da alışamadım.
Ben de PCX150 kullanıyorum A2 var bende de, ama ileride bütçe el verirse ve spor motora geçmek istersen sıkıntı olur ehliyet mevzusu. Bence dediğim gibi hemen pes etme.

Taktik maktik yok bam bam bam.
Benim hiç motorum olmadı sadece bisiklet tecrübem var ama hiç zorlanmadım 8 çizme konusunda insanların dediğinin aksine ben çok rahat yaptım. Tek zorlandığım konu düz çizgide gitmekti oda motordan dolayıdır diye düşünüyorum. Motora ilk binene kadar böyle düşünmen normal sonra sende anlayacaksın basit olduğunu.

Ben de PCX150 kullanıyorum A2 var bende de ama ileride bütçe el verirse ve spor motora geçmek istersen sıkıntı olur ehliyet mevzusu. Bence dediğim gibi hemen pes etme.

Orası öyle hocsm acı konuşurum öyle motor fsntazim yok kurstaki hocalarda aman aman ilgilenmiyor zaten bende öyle düşündüğün icin yazıldım ama ol. Uyor az bir deneyim kazanayım hocsm da.