GotfnX

Uzman
Arkadaşlar 2 ay sonra 16 yaşıma gireceğim ve ailem bana motor istersem alabileceklerini söyledi. Ama çok pahalı bir şey olmasın dediler.
Şimdi motor için kriterlerim şu an bunlar;

Polislerle çok sorun yaşamak istemiyorum. Ruhsatta 50CC olan ama 100-125 CC olan modeller var sorun olmaz ise böyle bir şey alabilirim.
Çok kaba bir motor istemiyorum. Hani şu aşko kuşko motorları var ya onlar gibi kibar bir şey istiyorum.
Yakıt olarak çok fazla yaksın istemiyorum. Ekonomik bir şey olsun.
2. el almayacağım.
Ve kronik bir şeyde istemiyorum. Her yıl bir muaynesi var mış onu yapayım başka çok fazla dert açmasın.
CG 50 modeller var onlar hakkında çok bilgim yok.
Bir de öyle magandalar gibi sürmeyeceğim. Okula gitmek için işe gitmek için böyle ufak tefek gezmek için kullancağım.

Arora Quantum 50 alabilirsin.

@792 bilgi sahibi o motosiklet hakkında.
Motosiklet tasarım anlamında tatmin ediyor ancak malzeme kalitesi anlamında aynısını söylemem. Motosiklet, çin yapımı bir motosiklet. Ruhsatta 50CC ancak fabrika çıkışlı olarak 80 ve 125CC’ye yükseltilmiş hâlde satın alabiliyorsunuz. Kendisi atik bir motosiklet top speed denemesi yapmadım ancak top speed olarak 110 görmüşler. 90KG civarlarında bir motosiklet eğer şehir içi bir şey arıyorsanız tercih edilebilir. Ön fren disk, arka fren ise kampana. Kullandığım modelde 4’lü yok. Daha sonra flaşörü değiştirip 4’lü özelliğini kullanabiliyorsunuz. Motosiklet aşko, kuşka tarzında bir şey değil. Beni yolda bıraktığına hiç şahit olmadım, inşallah ta olmam. Satıcının söylediğine göre 200KM götürüyor tek depo. Göstergesi dijital gösterge. Açıldığı zaman selamlar gibisinden bir bölüm çıkıyor. 4,8LT depoya sahip. En son 212TL’ye full depoyu doldurmuştum. Tavsiye ederim ancak bana kalırsa alacaksan japona yönel. Daha pahalıdır ancak daha sorunsuzdur.

16 yaşında alınan (A1) ehliyet ile kullanabiliyorsunuz. Ruhsatta 50CC olarak gözüktüğü için sigorta masrafınız olmuyor, gerek duymuyor.

c83f17a7-a2bb-4f75-ba96-8aa4699f6cca.webp

Kahverengi olan modelini tercih ettim. Motul, BMW stickerları yok onları sonradan kendim ekledim.

125 CC orijinal oynanmamış çiçek gibi Japon al geç çünkü gençlik çok hor kullanıyor motorları Japon dayanklı olur.