Arkadaşlar selam, şu uydu değişiminden sonra tüm kanalları ekledim ama Kanal D gelmedi. TKGS yok, ne denediysem olmuyor. Kanal D'nin sitesindeki frekansı girince sinyal kalitesi 0 diyor ve kanal bulmuyor haliyle. LNB ayarında da sinyal kalitem 70-100 arası, ne yaptıysam olmadı.
Detaylar
Kim cevapladı?Tkgs yok derken denediniz olmadı mı yoksa televizyonunuzda o özellik mi yok? Yeni uydu kanal işini yaptığınızda bazen kanalları 200'lü 300'lü sayılara atıyor. Kontrol ettiniz mi orayı?
Direkt o özellik yok frekanları dendikten sonra kanal listesini alfabeye göre sıralayıp öyle kontrol ediyorum gözden kaçırmam imkansız.
Manuel ararken hangi frekansları yazıyorsunuz? Bana kalırsa karıştırmayın derim; TKGS otomatik kanalları arayıp ekliyor. Benim bir TV'de bütün kanallar eklendi, ikincisine 3 saat uğraştım, Kanal 7 yok bende de. Sizin televizyonda kanal ekle diye bir şey varsa, özel frekans falan yazabiliyorsanız oradan Kanal D'nin değerlerini girebilirsiniz.Direkt o özellik yok frekanları dendikten sonra kanal listesini alfabeye göre sıralayıp öyle kontrol ediyorum gözden kaçırmam imkansız.
Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm kanalların gittiği gün TV'nin tüm kanallarını sıfırlayıp otomatik arattım. Zaten gelmeyen pek çok kanal oldu; onları da ayrı ayrı ekledim. Kanal D için 12245, 12380, 11976, 11977 gibi internetteki yapay zekâda söylenen tüm kanalları denedim. Türksat'ın toplu kanallar içeren frekansları da vardı; onları da denedim ama olmadı.Manuel ararken hangi frekansları yazıyorsunuz? Bana kalırsa karıştırmayın derim; TKGS otomatik kanalları arayıp ekliyor. Benim bir TV'de bütün kanallar eklendi, ikincisine 3 saat uğraştım, Kanal 7 yok bende de. Sizin televizyonda kanal ekle diye bir şey varsa, özel frekans falan yazabiliyorsanız oradan Kanal D'nin değerlerini girebilirsiniz.
Televizyoncuya götürsem benim denediğim yolu denerse o da yapamaz, hadi yaptı diyelim, gereksiz para ister gibime geliyor.
Themir 110
Üstün
Arkadaşlar selam, şu uydu değişiminden sonra tüm kanalları ekledim ama kanal D gelmedi. Tkgs yok, ne denediysem olmuyor. Kanal D'nin sitesindeki frekansı girince sinyal kalitesi 0 diyor ve kanal bulmuyor haliyle. LNB ayarında da sinyal kalitem 70-100 arası, ne yaptıysam olmadı.
Gerçekten hiç kimseye bir şey öğretememişim rehberlerimde, neyse çözüm bende.
- Uydu: Türksat 4A.
- Frekans: 12245 MHz.
- Polarizasyon: H (yatay).
- Sembol oranı (symbol rate): 27500.
- FEC: 5/6.
- Modülasyon: DVB-S2 8PSK.
- Şebeke araması açık.
Rehberi de buraya ekleyeyim, birkaç kişinin işine yarasa ne mutlu bana.
D-Smart Tivibu ve Digitürk abonelerinin yapması gerekenler 15 Ağustos'u 16 Ağustos'a bağlayan gece cihazımızı kapatacağız fakat fişten çekmeyeceğiz. Bunun harici hiçbir şey yapmalarına gerek yok (not: Bazı Tivibu cihazları güncellemede sorun çıkarıyor, burada da ayarlardan ilk kurulumu tekrar yaparak çözebilirsiniz).
Cihazınız TKGS destekliyse yine hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Peki, cihazınızın TKGS destekli olduğunu nasıl anlarsınız?
1: Cihazınızın kutusunda TKGS logosu varsa.
2:
Cihazınız TKGS destekliyse yine hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Peki, cihazınızın TKGS destekli olduğunu nasıl anlarsınız?
2:
- Kanal kurulumu / uydu ayarları bölümüne girin.
- Arama modları veya kanal tarama...
- Themir
- hakkında uydu yeni
- Forum: Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu frekansı deniyorum, şebeke araması da açık ama olmuyor. Bir de modülasyon dediğiniz nedir, bilmiyorum; öyle bir seçenek göremedim.Gerçekten hiç kimseye bir şey öğretememişim rehberlerimde, neyse çözüm bende.
Şebeke araması açık olmazsa istediğiniz kadar uğraşın, olmaz.
- Uydu: Türksat 4A.
- Frekans: 12245 MHz.
- Polarizasyon: H (yatay).
- Sembol oranı (symbol rate): 27500.
- FEC: 5/6.
- Modülasyon: DVB-S2 8PSK.
- Şebeke araması açık.
Rehberi de buraya ekleyeyim, birkaç kişinin işine yarasa ne mutlu bana.
D-Smart Tivibu ve Digitürk abonelerinin yapması gerekenler 15 Ağustos'u 16 Ağustos'a bağlayan gece cihazımızı kapatacağız fakat fişten çekmeyeceğiz. Bunun harici hiçbir şey yapmalarına gerek yok (not: Bazı Tivibu cihazları güncellemede sorun çıkarıyor, burada da ayarlardan ilk kurulumu tekrar yaparak çözebilirsiniz).
2:
- Kanal kurulumu / uydu ayarları bölümüne girin.
- Arama modları veya kanal tarama...
- Themir
- hakkında uydu yeni
- Forum: Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın