neurox

Uzman
CSM ile Secure Boot açık fakat CSM kapatmak istiyorum, PC daha iyi çalışsın. CSM kapatınca VGA UEFI is not supported diyor ama RX 580 kartım UEFI modunda ve GPU-Z UEFI tikli gözüküyor. BIOS'ta F7 basıp exit yerinde stabilize optimized default diye ayar var yaparsam bilgisayar açılmama block gibi bir şeyler olur mu?

Bazılarınız Secure Boot ile CSM aynı anda açık olamaz diyecek biliyorum fakat bu durum tek bende yaşanılıyor sanırım. Anakart iyi optimize etmiş ikisini yani çakışmıyor birbiriyle, garip bir olay.

Not: Önceden 6042 sürümündeydim güncellersem belki düzelir diye son sürüme güncelledim yine bir şey olmamıştı; 6241.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a girin Boot kısmında CSM ayarı yazıyor zaten onu Disabled yapın kapanır. Windows kullanıyorsanız Secure Boot kısmı olması lazım orayı Windows UEFI yapın.

BIOS'a girin boot kısmında CSM ayarı yazıyor zaten onu disabled yapın kapanır. Windows kullanıyorsanız Secure Boot kısmı olması lazım orayı Windows UEFI yapın.

Dostum dediğin şeyi ben zaten açıkladım. CSM kapanmıyor, kapatıyorum save diyorum bilgisayar açılmıyor. UEFI VGA Card is not supported yazıyor. Secure Boot kısmı öyle zaten.

Bilen birisi çıkmadı ya helal olsun.

@Recep Baltaş

Bilen birisi çıkmadı ya helal olsun.
Bu sorun forumda daha önce cevapladığımız, AMD RX 500 kartlardaki UEFI sorunu. Bazı arkadaşların sorununu kartlarına BIOS güncellemesi yaparak, bazılarını da BIOS anahtarı vasıtası ile çözdük. GPU-Z'de UEFI destekli yazması kartın UEFI destekli olduğu anlamına gelmiyor.

Kartın üstünde bir BIOS anahtarı olacak. Onunla kartı Silent moda alın.

Bu rehbere bir bakın derim:

Olmazsa konuya yazın, AMD için adanmış, her sorunu çözmek için canla başla savaşan ekibimiz yardımcı olacak.

@Nevermore @DarthVader @Valerys @Peganeo @killsgangmember @maes @Daffy Duck @2254 @yusakaraa @UmutMelihAkyol @Zeitnot @13021 @dalmatianpelican @Stormweaver @6GB @EfeA @14925 @Lara Croft @8898 @Xitana @deadfellow @Valerys @The Man From Earth

@Recep Baltaş'ın dediği gibi, VBIOS update ile düzelme ihtimali var. Ancak dediğim gibi, ihtimal. Bazı modeller update ile de tam olarak UEFI desteği sağlamıyor maalesef. GPU-Z ekran görüntüsünü atar mısın?

Bu sorun forumda daha önce cevapladığımız, AMD RX 500 kartlardaki UEFI sorunu. Bazı arkadaşların sorununu kartlarına BIOS güncellemesi yaparak, bazılarını da BIOS anahtarı vasıtası ile çözdük. GPU-Z'de UEFI destekli yazması kartın UEFI destekli olduğu anlamına gelmiyor.

Kartın üstünde bir BIOS anahtarı olacak. Onunla kartı silent moda alın.

Bu rehbere bir bakın derim:

Olmazsa konuya yazın, AMD için adanmış, her sorunu çözmek için canla başla savaşan ekibimiz yardımcı olacak.

@Nevermore @DarthVader @Valerys @Peganeo @killsgangmember @maes @Daffy Duck @2254 @yusakaraa @UmutMelihAkyol @Zeitnot @13021 @dalmatianpelican @Stormweaver @6GB @EfeA @14925 @Lara Croft @8898 @Xitana @deadfellow @Valerys @The Man From Earth

Önceden GPU Z baktığımda UEFI tikli değildi sonra UEFI moduna aldım karttaki çentiği sağa çektim sonra UEFI moduna geçti UEFI modunda diye düşünüyorum, silent modunda. Arkadaş orijinal BIOS değil dedi. UEFI'ye aldığımızda orijinal BIOS çıktı o yüzden VBIOS atmak istemiyorum. Bir de VBIOS atarken kart bozulur ondan korkuyorum.
Bir de hocam PC'yi aldığımda BIOS eskiydi 6042 idi düzelir diye son sürüme güncelledim 6241 oldu ama düzelmemişti. Tam sistemimi yazıyorum.
R5 5600.
ASUS A320M-K Prime.
16 GB RAM DDR 4 3200MHz 16CL 1X16.
Sapphire Pulse 580 8G.
Hocam sizi çok seviyorum umarım düzelir.
Attığınız linkte tam olarak ne yapmam lazım?

@Recep Baltaş'ın dediği gibi, VBIOS Update ile düzelme ihtimali var. Ancak dediğim gibi, ihtimal. Bazı modeller Update ile de tam olarak UEFI desteği sağlamıyor maalesef. GPU-Z ekran görüntüsünü atar mısın?

1752437804819.webp

Dediğim gibi VBIOS orijinal sanırım öyle demişlerdi orijinal kalsın isterim.

Silent moda almana rağmen CSM kapanınca sistem açılmıyorsa tekrar diğer moda alıp öyle BIOS yaz.

• Programı indir.
  • BAT dosyasını çalıştır.
  • VBIOS'u içine at.
  • Program ona UEFI GOP ekleyip yeni sürümü yaratacak.
  • ATIFlash ile karta yaz.

Hocam bunları yapmak riskli mi? Nasıl yapacağım böyle anlamadım. Silent modundayken 2-3 ay önce CSM kapattım UEFI VGA Card is not supported diyordu. Zaten UEFI moduna çektim yine aynı şey.