electro 2

Yetkin
Makaleler
1
Bugün 4 aydır kullandığım Samsung A35 cep telefonunun incelemesini yapacağım. Başıkların sonunda özelliklerine göre puan verdim.

EKRAN: Cihazda 120Hz 6.6 inç'lik bir ekran bulunuyor. Güneş altında olduğu zaman parlaklığı maksimum parlaklığa aldığı için piksel piksel sayılacak hale geliyor. Normal ışıkta bir sorun göremedim renkler bayağı dolgun ve canlı. Yenileme hızını sadece adaptif modda kullanabiliyorsunuz, bunuda belirtmeden geçmeyeyim. 8/10.

TASARIM: Cihazın tasarımı son çıkan bütün A serileriyle aynı tasarımı kullanıyor. Çerçeveler plastik, arka kapak cam olarak donatılmış. Burada belirtmeden geçmeyeyim, arka kapakta herhangi bir koruma bulunmuyor(Gorilla Glass vs.). Kendi deneyimi katarsam; kasa biraz kaba, fakat düşmelere karşı oldukça dayanıklı olduğunu söyleyebilirim. Zira 5-6 kez cep hizasında ortalama bir kılıfla düşürmeme rağmen hala sağlam. Ayrıca belirteyim, ses açma ve ses kısma butonları sıkışıp kilitlenebiliyor. Haliyle biraz uğraşıp butonu çıkarmanız gerekiyor. 3D modeli bu şekilde aklınızda bir soru işareti kaldıysa. 9/10.

BATARYA: Cihazın belkide en büyük eksisi bu olabilir. Şarj hızlı bitmiyor, çok çok hızlı bitiyor. Oyun oynamaya çalışırsanız 30 dakikada Minecraft üzerinde %25 şarj tüketti. Google üzerinde 15 dakika boyunca gezinince %10 şarj tüketiyor. Ayrıca şarj olurken de çok ısındığını söyleyebilirim. 2/10

KAMERA: Arka kamerası ile yüksek ışıkta kaliteli fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Önceden kullanıdığım 7 Plus'a göre kamera kalitesi yüksek ışıkta oldukça iyi. Her ne kadar flaşsız gece çekimleri rezalet olsa da, 13000 TL bandında bir cep telefonu için oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Ön kamerası ise ortalama çekimler yapıyor. Kötü denemez ama biraz bulanık geldi bana.

SoC: Cihazda Exynos 1380 SoC bulunuyor. Aldığım zamanlar Nothing Phone 1 ile neredeyse aynı fiyattaydı. İşlemcisi biraz daha iyi diye bu telefonu seçtim. Zira 778G'den daha iyi bir işlemci. Isınmıyor, çok fena ısınıyor. Öyle ısınıyor ki kışın el sobası olarak iş görür. Detaylandırayım; Google ile aratma yapınca bile cihaz 5-6 derece ısınıyor. Oyunlarda ısınıp elde tutulamayacak hale geliyor. Alırken aklınızda bulunsun. 3/10.

Parmak izi: Bu konuya değinmesem olmazdı. Cihaz cebimdeyken kendi kendine parmak izi denemesi yapıp biyometrik verileri kilitliyor. Bu yüzden bu telefonda 5 defa deneme sonrası sıfırlamayı açmanızı önermiyorum. 5/10.

Yapay zeka özellikleri: Bu fiyatta Circle To Search destekli cihaz bulmanız imkansız. Özellikle Apple'ın iPhone 15'lere koymadığı yapay zeka özelliklerini bu telefonda kullanmak çok iyi. Bu bölümde benden 10/10 aldı diyebilirim.

Telefon genel olarak bu şekilde. Umarım makalemi beğenmişsinizdir.:D

b_samsung-galaxy-a35-20.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Vaktinde alacaktım ama A34 alacaktım. Onun oyun performansı daha iyiydi fakat almadım. Pişman mıyım peki almadığıma, hayır değilim. Bir değişiklik olsun diye IPhone'a geçtim. Makaleniz güzel olmuş hocam elinize sağlık. Ama A34'ün A35'e göre bir tık düşük performansa sahip olması biraz garip bir konu. Sonuçta yeni nesil bir telefon yapıyorsun ama bir önceki nesile göre kötü performans sergiliyor.

Düzeltme yapayım; Exynos 1380, Nothing Phone 1'in işlemcisinden (778g+) daha iyi değil. Batarya kısmında şarj hızına ve ne kadar sürede şarj ettiğine (0-%100) değinilebilirdi. Ayrıca kutu içeriğinden sadece telefon çıkması da bana göre bir eksidir. Isınma ve pil ömrünü dert etmeyeceklerin tercih edebileceği bir model.

A55 ve A25 incelemeside yapabilir misiniz?

Elimde dediğiniz cihazlar bulunmamakta. Fakat özellik olarak değerlendirebilirim.
Öncelikle A25'i kesinlikle önermiyorum. Exynos 1280 kullanıyor ve 1280 rezil bir SoC. A55 ise özellik bakımından düzgün duruyor fakat cihaz hakkında tecrübem yok. Mağazada incelediğim kadarıyla pek ısınmıyor ama bilemiyorum, kullanan birine sormanız lazım.