Bütçe
36.000 TL

DrosairVRS

Başarılı
Şu an kullandığım cihaz Vivo Y51. 6 yıl sonra telefon almaya karar verdim. Telefonda aradığım özellikler; Oyunlarda iyi olması, yazılım ve arayüzün iyi olması, oyun oynarken fazla ısınmaması.

Sizce bu fiyata alınır mı? Yoksa aynı fiyat bandında daha güzel telefonlar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an kullandığım cihaz Vivo Y51. 6 yıl sonra telefon almaya karar verdim. Telefonda aradığım özellikler; Oyunlarda iyi olması, yazılım ve arayüzün iyi olması, oyun oynarken fazla ısınmaması.

Sizce bu fiyata alınır mı? Yoksa aynı fiyat bandında daha güzel telefonlar var mı?
Hayır, yok başka ürün. Ben aldım 2 hafta önce. Sorunu yok, HDR10+ video çekebiliyor ve HDR fotoğraf da çekebiliyor (JXL PQ yapınca mükemmel oluyor RAW (DNG) dosyasını). Ayrıca el yakmıyor GRID Autosport gibi oyunları ultrada oynarken hiç. RPCSX vs ile Gran Turismo HD oynanıyor ama sorunlu emulatör bayağı.

Şu an kullandığım cihaz Vivo y51. 6 yıl sonra telefon almaya karar verdim. Telefonda aradığım özellikler; oyunlarda iyi olması, yazılım ve arayüzün iyi olması, oyun oynarken fazla ısınmaması.

Yazılım ve arayüz kısmında üzebilir ama onun dısında iyi. Arayüze bir teknoloji mağazasında bakın derim.

Kötü değil, alınabilir. Alternatif olarak Galaxy S25 serisi de düşünülebilir, günlük kullanım cihazı olarak daha uygun olabilir. Bir de oyuncu iseniz Razer Kishi V2 gibi kontrolcü almanızı şiddetle öneririm. Sadece oyun odaklı gidecekseniz yukarıdaki arkadaşımızın (EFI Shell'in) önerdiği cihaz da iyi.

Custom ROM diye bir şey var. Samsung gibi bootloader derdi yok. Poco F8 Pro'dan iyisi yok, boşuna aramayın.
Custom ROM cihazı alınacaksa yurt dışı Sony cihazları daha uygun olur. Xiaomi de eh işte, ancak gelecekteki bütün Android cihazların iOS'tan farksız olabileceğini düşünmekteyim.

Son düzenleme:
Arayüz olarak çok bir şey beklememek lazım. Samsung arayüzü dışında diğerlerinin çokta göze hitap ettiğini düşünmüyorum. Oyun performansında ısındığı zaman ne kadar güç kaybediyor bunu da araştırmak lazım. Kağıt üstünde F8 Pro güzel duruyor. Bakılabilir.

Arayüz olarak çok bir şey beklememek lazım. Samsung arayüzü dışında diğerlerinin çokta göze hitap ettiğini düşünmüyorum. Oyun performansında ısındığı zaman ne kadar güç kaybediyor bunu da araştırmak lazım. Kağıt üstünde F8 Pro güzel duruyor. Bakılabilir.
Arayüz çok önemli bir etken değil, zira günümüzdeki Android cihazların çoğu oldukça özelleştirilebilir hâle geldi. Oyun ağırlıklı alınacaksa Poco, günlük kullanımda ise Samsung ancak Custom ROM için tercih edilecekse yurt dışı Sony.

Arayüz çok önemli bir etken değil, zira günümüzdeki Android cihazların çoğu oldukça özelleştirilebilir hâle geldi. Oyun ağırlıklı alınacaksa Poco, günlük kullanımda ise Samsung ancak Custom ROM için tercih edilecekse yurt dışı Sony.
Konu sahibi arkadaş arayüzü de iyi olsun demiş. Custom ROM atmaya da çoğu kullanıcı uğraşmaz. Binlerce lira bayılıp rom atmaya uğraşmakta zaten bana mantıklı gelmiyor.