ABD Adalet Bakanlığı: Google, Chrome'u satmak zorunda

veno

Becerikli
Katılım
12 Şubat 2025
Mesajlar
255
Çözümler
2
Beğeniler
190
ABD Adalet Bakanlığı, Google'ın arama tekelini sona erdirmek için hala Chrome'u satması ve ortaklarına arama yerleştirme için ödeme yapmayı bırakması gerektiğini söylüyor.


Öyle ya da böyle sattıracaklar Chrome'u. Sizce nasıl bir sonuç doğurur Chrome'un satılması?
 
Sattıracaklarını sanmıyorum. Kapitalizmin danışıklı dövüşü, kapitalizm 101 bilen herkes bilir ki ABD şirketleri korumak için vardır. Ne dünyayı ne de ABD halkını. Danışıklı dövüş olur, bazı tavizler verilir ve devam edilir.

Firefox, Opera vb. aktardığı arama motoru payını(arama yerleştirmeden kastı bu diye biliyorum) kesmelerini isteyeceklerdir. O da Opera ve Firefox'a zarar yazar. Firefox arama motorunu varsayılan Google yaparak biraz ayakta duruyor. Opera hem arama motoru hem de Chromium özelliklerini kullanıcılara deneterek Google'dan ekstra pay alıyor. Zaten Firefox alternatiflerinden dolayı kullanıcıların gözünden düştüğü gibi, gizlilik tarafında da eskiye göre şeffaf değil ve bazı değişiklikler yapıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sattırmaktan ziyade, ön yüklü gelmesini de geçtim, uygulamaların kaldırılamamasının önüne geçmeliler. Asıl sorun bu, diğer konular suyu bulandırmak için bence. Sonuçta kullanıcılar kullanmaktan memnun ki, kullanıyor. Zorla dayatsan da işe yaramıyor, bunu da Edge'den anlıyoruz.

Google tekel mi, bence sadece tercih ediliyor. Bu da kaliteli ürün çıkarmasından kaynaklı. Chrome, Android satıldı diyelim, kullanıcı açısından daha iyi mi olacak, bence olmayacak. Alternatifleri açısından ne değişecek, bir anda aydınlanacaklar mı? Hayır, insanlar senin ürününden memnun değil demek ki. Kullanıcıların istekleri, gereksinimleri mi değişecek? Hayır. İşte asıl tekellik o zaman başlayacak. Ben böyle yapıyorum kullanırsan kullan kullanmazsan ki mecbursun kullanacaksın vs.

Bir el var, nedense hep Google'ı gözlere sokuyor. Diğerleri sütten çıkma ak kaşık sanki.

Ben Google'ın ürünlerinden memnunum. Gmail'i ele alalım. Ücretsiz, bence çok iyi UX ve UI'a sahip. Peki, ücretsiz ise ürün biziz, ona da tamam. Ya arkadaş bakın o zaman alternatiflerine, hem ürün sizsiniz, hem görece daha kötü UI, UX, daha da beteri hem de reklam var.
 
Chrome kendi yaptıkları tarayıcı değil mi nasıl sattırabiliyorlar?
Doğrudan yetkisi yokmuş ama dava açıp, Google'ın rekabeti engelleyici davrandığını kanıtlarsa, mahkeme bu kararı alır ya da farklı tedbirler almasına karar verebilirmiş. ABD Adalet Bakanlığı, tekelciliği engellemekle görevliymiş. Gemini özetle böyle söylüyor.
 
Ben Google'ın ürünlerinden memnunum. Gmail'i ele alalım. Ücretsiz, bence çok iyi UX ve UI'a sahip. Peki, ücretsiz ise ürün biziz, ona da tamam. Ya arkadaş bakın o zaman alternatiflerine, hem ürün sizsiniz, hem görece daha kötü UI, UX, daha da beteri hem de reklam var.
Gmail, dünyanın bana göre en berbat e-posta hizmetlerinden bir tanesidir. Birincisi, Gmail, Google himayelerinden bağımsız olarak açılamıyor. Bu, senin gibi bir kullanıcı için pek bir sorun değil, ama veri mahremiyetini düşünen bir kullanıcı için önemli bir konu. Ayrıca, çok sevdiğin Gmail'in güvenlik konusuna gelelim: zamanında e-postaları okuyup ona göre reklam gösteren bir e-posta servisi olduğunu unutma. Üçüncüsü, hangi çerezleri, verileri takip ettiğini araştırmanı öneririm.

Gelelim benim en gıcık olduğum konuya: bir Gmail hesabı Android telefonda açık ise, senin kendi ayarlamış olduğun 2 aşamalı doğrulama ayarlarına saygı göstermeyip, 2 aşamalı doğrulama için kendi ayarını ekrana getiriyor, ya da cihaz onayı gibi bir şey miydi, neydi, onu getiriyor. Google, güzel yaptığı tek iş YouTube ve Drive; onun dışında hiçbir işi güzel değil. Google, çok kullanıldığı için ceza almıyor, Google tekel olmaya çalıştığı için ceza alıyor.
 
Geri
Yukarı Alt