Böyle bir şeye hukuken hakkı var mı bilmiyorum. Varsa yapabilir. Benim genellikle böyle sıkıntıya düşme ihtimali olan şirketlerde çok az verim var. Yalnızca Drive üzerinde 20 GB boyutunda yedeklerim var, onları da enteye taşımayı düşünüyorum. Burada sizin yazmanızla hatırladım; belki YouTube’un sıkıntıya düşmesi kötü olur. Gmail vesaire düşse bile pek bir şey olacağını sanmam.Çok şey değişir. Android yanında; Drive, YouTube, Gmail vb. gibi daha çok hizmet var. Ayrıca, Google'ın veri merkezleri var. Tonlarca bilgi topluyor. Mesela YouTube'daki 4K videolar çok yer kaplıyor.
Google bölünecek olursa veri merkezindeki verileri siler diye düşünüyorum. İnsanlık için büyük bir kayıp. Yaparlar mı yaparlar...
Veri merkezini başka yere satacak olduğunu düşünmüyorum. Siz bu konuda ne yaparsını
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Böyle bir şeye hukuken hakkı var mı bilmiyorum. Varsa yapabilir. Benim genellikle böyle sıkıntıya düşme ihtimali olan şirketlerde çok az verim var. Yalnızca Drive üzerinde 20 GB boyutunda yedeklerim var, onları da enteye taşımayı düşünüyorum. Burada sizin yazmanızla hatırladım; belki YouTube'un sıkıntıya düşmesi kötü olur. Gmail vesaire düşse bile pek bir şey olacağını sanmam.
Play Store'da da sıkıntıya girer. YouTube kötü olacak. Dünyada en çok kullanılan mail servisi Google. 10+ milyar indirmesi var. Zaten Android içinde geliyor otomatik olarak.
Ama Yahoo Mail, Yandex Mail, Outlook vb. mail servisleri Google'a hiçbir türlü yetişemiyor.
Fazla endişeleniyorsunuz. Ben batacağını hiç zannetmiyorum. Batsa bile, bu dediğin hizmetler çok da gelişmiş hizmetler değil. Hem aktif olarak daha iyi alternatifleri var. Hadi, onlar yerini dolduramadı diyelim; yenileri gelişir. Şeytan şirket (E-Corp) olmasını biz söylemedik. Google eğer tekel olmasaydı, bugün bunlar olmazdı.Play Store'da da sıkıntıya girer. YouTube kötü olacak. Dünyada en çok kullanılan mail servisi Google. 10+ milyar indirmesi var. Zaten Android içinde geliyor otomatik olarak.
Ama Yahoo Mail, Yandex Mail, Outlook vb. mail servisleri Google'a hiçbir türlü yetişemiyor.
Ayrıca her ülkenin kendi hukuku var. Amerika’da da bir hukuk sistemi var ve bu sistemde antitröst yasaları da yer alıyor. Her şirket, bulunduğu ülkenin yasalarına uymak zorunda. Bu antitröst yalnızca Google için geçerli diye bir şey yok; zamanında Microsoft ve Standard Oil Company bile bu davalara çıktı ve cezalarını aldılar. Ben her ne kadar Microsoft’un yeterli bir ceza almadığını düşünsem de, yine de ceza aldı.
Evet, biraz öyle. Aslında neler olacak belli değil ancak ben kafaya takıyorum. Batarsa batar banane mi demeliyim?
Bu arada Apple 500 milyon euro cezası yedi. Nedenini bilmiyorum. Ama hak etmiştir.Ben her ne kadar Microsoft’un yeterli bir ceza almadığını düşünsem de, yine de ceza aldı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-