Hayır fakat çok güvenilir İran'ın içerisinden büyük doğruluk oranıyla olan haber kaynaklarına erişimim var, İran'ın şu anki durumu hakkında bir sürü bilgiye sahibim çünkü rejimler çok benzer. Molla rejimini ABD getirdi, molla rejimi yokken İran daha seküler ve daha yaşanabilir bir yerdi fakat radikal ter*ristler gelene kadar.
Mollaları ABD başımıza bela etti bari mollaları ABD oradan çıkarsın? İran'daki fakirlik durumu gözler önünde, bir zamanlar ABD ile müttefik F4 Phantom uçaklarını ABD'nin gözü kapalı verdiği rejimin tasfiyesini de ABD yapmıştır.
Sen Rusya'nın irana barış getirebileceğine inanıyor musun? 2 adet Rus jetinin vurulmasının ardından rusların kullandığı terör örgütü proxyler 2020 idlib saldırısında 33 Türk askerini öldürdüler
bkz:
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-51669820
Zaten Rusya'da demokrasisi ve insan haklarıyla ünlüydü.
İran'daki rejim gene kanlı darbe ile 30 bine yakın İran'lı bak iranlıyı öldürdü, bu rejimin tasfiyesi için herkesin oturup beklemesi mi gerekiyor? Gazze konusunda ABD'ye laf edenler neden yardım etmiyorsunuz durdurmuyorsunuz, gıda yardımı yapmıyorsunuz diyenler iş irana gelince hayır iç işlere karışmayın diyorlar, bu nasıl bir bakış açısı, ben buna katılmıyorum.
Türkler olayına gelirsek bu konuda tribalizm yapıyorsunuz, yani kabilecilik anlayışı bu da sadece oradaki türkler hakkında çok endişeli olduğunuzu söylüyorsunuz fakat bu sadece oradaki türkler için, bunu şöyle düşünün İran'lı birinin Türkiye'deki rejimin değişmesinde çok endişelenip oradaki kürtlere kötü olacak demesi fakat halihazırda 30 bin Türk ölmesine rağmen, empati yapamıyorsunuz sonuçta, tabii söylemlerde kaldığınız için ben pek inanmıyorum, bana kanıt vermeniz gerek söylediğiniz şeylere inanmam için.
Bu linktende görebileceğiniz gibi Azerbaycan türklerininde protestolara katıldığı ve harmeneye ölüm protestoları attığını görüyorum.
Bkz:
https://gunaz.tv/en/post/130039
Yani bir şeyi söylerken lütfen araştırmanızı iyi yapın ve elde tutulur kanıtlarla gelin. Bu kana susamış rejime karşı her türlü yardım gereklidir, İran'ın şu anki diktatörlerinden birini açıklaması
bkz:
İrana yakın olan ABD üsleri arasında incirlik Air base var ve bu Adana yani Türk yurdundadır, Türkiye'ye tehdit bir rejimin savunulacak hiçbir yanı yok, öte yandan Türkiye bir NATO müttefikidir herhangi bir İran saldırısında, ABD dur İran'ın iç savaşına karışma mı diyeceğiz? Kesinlikle madde 4 devreye girecek.