2 yılı aşkın süredir NetGSM kullanan birisi olarak anlatayım, eğer amacınız yaşlı telefonu olarak kullanmaksa NetGSM alabilirsiniz.
Aşağıdaki durumlar yüzünden sorun yaşayabilirsiniz;
İnternet hızı 100 Mbps limitli, yani 4,5G hızını bile tam alamıyoruz, buçuksuz 4G hızı alıyoruz.
VoLTE yok, yani ses görüşmeleri 4G üzerinden değil 2G-3G üzerinden yapılıyor, ses kalitesi bu yüzden düşük, ayrıca görüşme sırasında 4G'den düştüğünüz için internet kesiliyor, görüşme yaparken internet çalışmaz.
Yurtdışı telefonlarda çalışmıyor, IMEI kaydı yaptırsanız bile çalışmıyor, sadece yurt içinden resmi olarak alınmış cihazlarda çalışıyor.
Banka kullanıyorsanız tavsiye etmiyorum, çünkü banka SMS'leri gelmeyebilir, sorun yaşarsanız çözemeyebilirsiniz, o yüzden devamlı banka SMS'i alan biriyseniz NetGSM size göre değil.
Facetime çalışmıyor, doğrulama problemi var.
Aralarında size en garip gelecek olan da şu, hattınızı telefona taktığınızda internet APN ayarını yapmazsanız internete erişemiyorsunuz.
NetGSM hat alırken başka bir numarayı iletişim numarası olarak vermeniz iyi olabilir, çünkü hattınızın başına bir şey gelirse online işlemlere bir daha giremeyebilir ve hattınız ile ilgili hiçbir işlemi yapamayabilirsiniz. Mesela ben ana hattım Vodafon'u iletişim numarası olarak verdim, ana hattım Vodafone'a gelen doğrulama SMS'i ile NetGSM'e giriyorum.