Abur çuburu sıklıkla yer misiniz?

• Hayır yemem, zararlı ve gereksiz buluyorum.

Oy: 7 10,9%
  • Onun yerine kuruyemiş vb. yerim.

Oy: 8 12,5%
  • Çok severim neredeyse her gün yerim.

Oy: 19 29,7%
  • Ne varsa o!

Oy: 30 46,9%

• Oy verenlerin toplamı
    64
Çoğu zaman fiyatından olayı abur cubur veya kuruyemiş almıyorum. O fiyatlara ana yemek için malzeme alıyorum genelde. Ha, bazen benim de canım çekiyor, çikolata alıyorum. Ne varsa o yani

Yemem. Diyette oluşum hariç olmayan zamanlarda da tuketmezdim. Kalitesiz yiyeceklerden kaçınıyorum abur cuburlari saymıyorum bile.

İçindeki şeyler zaten her üründe var diyerek işin içinden sıyrılamazsın. 😂 Çok güldüm buna.

Arada sırada tüketmek lazım, birazcık eğlence ve lezzet için ama fazlası çok zarar.

Eskiden günde en az 3-4 tane ambalajlı ürün tüketirdim fakat özellikle pandemi döneminin başlarındayken fazla kilo almaya başlamam sebebi ile kestiğim alışkanlıklarımdan ilki ambalajlı ürün tüketimi oldu. Yüksek kalorili ve sadece yağlı besinler olmalarından ötürü yıllardır abur cubur tüketmiyorum. Ambalajlı ürün olarak sadece dondurma yiyorum denilebilir. Yediğim dondurmalar da genellikle kalorisi düşük olanlar oluyor.

Ek olarak da şunu belirtmek istiyorum, fazla ve hızlı kilo amaya başladığım pandemi döneminin başlarında yüzüm sivilcelerle dolmaya başlamıştı. Ambalajlı ürünleri ve fast food'u hayatımdan çıkarttığımdan beri bir kez olsun sivilce çıkmadı. Ergenlik döneminde olmamanıza rağmen sivilce problemi yaşıyorsanız bu besinleri hayatınızdan çıkartmanızda fayda var.