ali_ihsan21

Uzman
Esenlikler arkadaşlar,

Bu sorunla ilgili çok sayıda çözüm yolu internette mevcut olmasına rağmen hiç biri bende işe yaramadı.

Biraz açıklama da yapayım; bilgisayarı açtığımda başlayıp bu mesajda takılı kalıyor. Yalnız sadece 3-4 dakika sonra tuşa basılı tutarak kapayıp yeniden açtığımda her zaman sorunsuz açılıyor ve ilk açmaya yeltendiğimde açılmayacağını bilgisayar sesinden anlıyorum. Mekanik disk kullanmıyorum SSD mevcut ama sistem başlayacağı zaman gelen sesler ilk açmak istediğimde gelmiyor.

Boot sectorde bir hata olsa böyle bir sorun olabilir mi? Yani sadece 3 dakika sonra açılıyor ve makine bu şekilde 1 yılı aşkın zamandır çalışıyor fakat ben uyku modunda bırakıp oradan başlatmak her seferinde yeniden açmak istemiyorum.

Cihaz 16 senelik. Acer 6930 ve 2008 senesinde yüklü geldiği Vista mevcut üstünde.

Dosya Ekleri

• 6a96dd420444667e7b842b92567e83d2.webp
    6a96dd420444667e7b842b92567e83d2.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 141
Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler arkadaşlar,

Bu sorunla ilgili çok sayıda çözüm yolu internette mevcut olmasına rağmen hiçbiri bende işe yaramadı.

Biraz açıklama da yapayım; bilgisayarı açtığım da başlayıp bu mesajda takılı kalıyor. Yalnız sadece 3-4 dakika sonra tuşa basılı tutarak kapayıp yeniden açtığım da her zaman sorunsuz açılıyor ve ilk açmaya yeltendiğim de açılmayacağını bilgisayar sesinden anlıyorum. Mekanik disk kullanmıyorum SSD mevcut ama sistem başlayacağı zaman gelen sesler ilk açmak istediğim de gelmiyor.

Boot sectorde bir hata olsa böyle bir sorun olabilir mi? Yani sadece 3 dakika sonra açılıyor ve makine bu şekilde 1 yılı aşkın zamandır çalışıyor fakat ben uyku modunda bırakıp oradan başlatmak her seferinde yeniden açmak istemiyorum.

Cihaz 16 senelik. Acer 6930 ve 2008 senesinde yüklü geldiği Vista mevcut üstünde.

Muhtemelen Windows Boot Manager’da bir sorun var. BIOS ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin.

Formatta atabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler arkadaşlar,

Bu sorunla ilgili çok sayıda çözüm yolu internette mevcut olmasına rağmen hiçbiri bende işe yaramadı.

Biraz açıklama da yapayım; bilgisayarı açtığım da başlayıp bu mesajda takılı kalıyor. Yalnız sadece 3-4 dakika sonra tuşa basılı tutarak kapayıp yeniden açtığım da her zaman sorunsuz açılıyor ve ilk açmaya yeltendiğim de açılmayacağını bilgisayar sesinden anlıyorum. Mekanik disk kullanmıyorum SSD mevcut ama sistem başlayacağı zaman gelen sesler ilk açmak istediğim de gelmiyor.

Bence Vista formatı atın tekrardan.

ISO dosyası.

Artı -1 Eksi
Bu araçla SSD sağlığına da bakın bi: