Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Astronotarda

Üstün
Yer
Planarcadia
Acer Aspire 7 A715-75G bir laptop kullanıyorum. Yaklaşık 4-5 yıldır macun değişikliği veya temizlik yapılmadı. Oyunlarda sıcaklık bir süre sonra 90 dereceyi buluyor. Pazartesi günü güvendiğimiz bir bilgisayarcıya götüreceğim. Sormak istediğim şu: Temizlik ve macun değişikliği yapıldıktan sonra sıcaklık 60-70 derecelere kadar düşer mi, yoksa yine 90 derecelere çıkar mı?

Çözüm
Temizlik ve macun değişikliği yapıldıktan sonra sıcaklık genellikle 60-70 derece civarına düşer. Biriken toz ve eskiyen termal macun, ısı transferini zorlaştırdığı için sıcaklıklar yükselir. Temizlik sonrası fanlar ve soğutma blokları daha verimli çalışır, yeni macun da işlemci ile soğutucu arasında daha iyi ısı iletimi sağlar. Eğer yine 90 derece civarı sıcaklıklar olursa, bu durumda soğutma sisteminde başka bir sorun olabilir veya termal macun kalitesi düşük olabilir.
Temizlik ve macun değişikliği yapıldıktan sonra sıcaklık genellikle 60-70 derece civarına düşer. Biriken toz ve eskiyen termal macun, ısı transferini zorlaştırdığı için sıcaklıklar yükselir. Temizlik sonrası fanlar ve soğutma blokları daha verimli çalışır, yeni macun da işlemci ile soğutucu arasında daha iyi ısı iletimi sağlar. Eğer yine 90 derece civarı sıcaklıklar olursa, bu durumda soğutma sisteminde başka bir sorun olabilir veya termal macun kalitesi düşük olabilir.

Çözüm
Anladım. Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Peki laptop altına ekstra fan standı koymak yardımcı oluyor mu? Notebook standı almayı düşünüyorum da.

Anladım. Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Peki laptop altına ekstra fan standı koymak yardımcı oluyor mu? Notebook standı almayı düşünüyorum da.
Evet, extra fayda sağlar. Soğutucu önerisi için bilgisayarınızın marka/model bilgisiyle ayrıca konu açabilirsiniz.