Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

6260

Uzman
Cihaz
Acer Aspire 7730G
Şu an bilgisayarda Core 2 Duo P7350 işlemci var. Soketi Extreme/Quad serisini de destekliyor gibi gözüküyor (LGA775). Ama dizüstü olduğu için aldığım işlemci çalışmayı geçtim anakarta uyar mı bilmiyorum. Bilgisayar ayrıca GPU için MXM soket kullanıyor, çok iyi olmasa da biraz daha iyi bir GPU takabilir miyim diye düşünüyorum.

Çözüm
Soğutma sistemi mevcut işlemciye göredir. Sen ona Extreme işlemci taksan bile sıkıntı yaşarsın. GPU’da durum daha da vahim. Soğutma bloğu kalıp olarak tasarlanır. Yeni karta uymaz ise soğumaz.
Soğutma sistemi mevcut işlemciye göredir. Sen ona Extreme işlemci taksan bile sıkıntı yaşarsın. GPU’da durum daha da vahim. Soğutma bloğu kalıp olarak tasarlanır. Yeni karta uymaz ise soğumaz.

Çözüm
Sadece CPU değiştirsek? Extreme takamam zaten, voltaj yetmez. Xeon'un termal sorunları var diyorlar, seçenek olarak Quad kalıyor sadece. İçini temizleyip iyi bir macun sıksam sorun çıkarır mı acaba? Soğutucu standlar var ama ne kadar işe yarıyor bilmem.