Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşımın Acer Nitro 5 AN515-58-50FK model cihazında GTA 5'te ekran kartı kullanımı %100 olmuyor.
Cihazda 8 GB RAM var. Ben bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Başka neden olabilir?
  • i5-12500H
  • RTX4050-140W
  • 8 GB DDR5 RAM
  • 1TB SSD

1722856939695.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Ekranda 144 FPS yazıyor. VSync açık olabilir mi? Eğer oyunu 144 Hz monitöre sabitlerseniz GPU kullanımı da doğal olarak 144 FPS'yi üretecek kadar olur.

Ha öte yandan her halükarda 8 GB daha RAM eklemek çift kanalı açar ve bu da FPS'ye ciddi etki edebilir.
Ekranda 144 FPS yazıyor. VSync açık olabilir mi? Eğer oyunu 144 Hz monitöre sabitlerseniz GPU kullanımı da doğal olarak 144 FPS'yi üretecek kadar olur.

Ha öte yandan her halükarda 8 GB daha RAM eklemek çift kanalı açar ve bu da FPS'ye ciddi etki edebilir.

Çözüm

Evet Vsync açıkmış. Şimdi de GPU kullanımı %85-90 civarında geziyor. Yine o %99 değerini göremedik. Hocam DDR5 modüller zaten kendi içinde çift kanal değil mi? Yanlış biliyorum sanırım. Ben 8GB RAM boyutu yetmiyor diye düşünüyordum.

Hocam DDR5 modüller zaten kendi içinde çift kanal değil mi?
Olsa bile ek bir modül takmak perfomansı artırıyor. Daha önce bunu test edip videosunu çekmiştim.

Ben 8GB RAM boyutu yetmiyor diye düşünüyordum.

Görüldüğü üzere çok yetmemezlik bir durum yok ama dediğim gibi 16 GB olursa performans %20 oranında artabilir.