Great Eagle

Yetkin
Arkadaşlar merhaba. Bugün laptopumun termal macununu temizlemek için soğutucu bloğun vidalarını sökerken aniden elim kaydı ve anakartın bir kısmını tornavidayla çizdim. Şu an bir sorun yok. Laptop sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Çeşitli testler yaptım. 3D mark ve AIDA 64 gibi programlar ile o testleri yaparken de bir anormallik olmadı. Sizce ileride ciddi bir sorun çıkabilme ihtimali var mı? gerçekten kafaya takmış durumdayım. Tecrübelerinize ihtiyacım var.

1751994167719.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çizilen yerde hiçbir devre yok. Bu yüzden cihazınız zarar görmedi. Sadece garanti bunu görürse kullanıcı hatası şeklinde bahane üretebilir. Yine de bir dahakine çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Şansız olsaydınız bir yola zarar verebilir veya cihaz (pil takılı iken) kısa devre görebilirdi.

Veri yolları tam olarak hangi kısımlar oluyor hocam çiziğin köşesinde çok küçük görünmeyen bi çizgi var o anakart tasarımından mı yoksa veri yolumu anlayamadım.

Orada bir sey yok. En azindan ben oyle düşünüyorum. Biraz ilerisi ya da aşağısı olsa sıkıntı olur muş.

Çizilen yerde hiçbir devre yok. Bu yüzden cihazınız zarar görmedi. Sadece garanti bunu görürse kullanıcı hatası şeklinde bahane üretebilir. Yine de bir dahakine çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Şansız olsaydınız bir yola zarar verebilir veya cihaz (pil takılı iken) kısa devre görebilirdi.
Garantisi zaten bitmişti hocam bataryayı da çıkarmıştım fakat elim çok fazla titriyor teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Orada bir şey yok. En azindan ben oyle düşünüyorum. Biraz ilerisi ya da aşağısı olsa sıkıntı olur muş.
Teşekkürler bilgi için rahatlattınız gerçekten.

Garantisi zaten bitmişti hocam bataryayı da çıkarmıştım fakat elim çok fazla titriyor teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Ben de daha önce aynısını yaşadım ama cizilmemisti, tornavidanın geldiği yer de sıkıntı bir yer değildi zaten. Yıllar önce RAM slotuna da sert bir sekilde kaydırma yaptığım oldu ama o zaman bile çalışmaya devam etmişti :p

Ben de daha önce aynısını yaşadım ama cizilmemisti, tornavidanın geldiği yer de sıkıntı bir yer değildi zaten. Yıllar önce RAM slotuna da sert bir sekilde kaydırma yaptığım oldu ama o zaman bile çalışmaya devam etmişti :p
Bazıları bizim kadar şanslı olamıyor işte. 😅

Pil takılı iken elimden tornavida kaymıştı.

Benim vida kaybolmuştu, sen git CLR_CMOS üzerine düş... Sistemi açtım bütün BIOS ayarları gitmiş, direkt aklıma böyle bir şey olabilir mi geldi. Bir baktım oraya düşüp sıkışmış... Yani, kaybolan vida inadına arkadan çıkıp öne düşüp bir de oraya gidiyor :D