Arkadaşlar uzun süren bir eziyetten sonra internette de insanların başına gelen benzer sorunlardan sonra cihazımın sıvı metalinin fabrikasyon hatalı olduğuna karar verdim. Skyrim (bakın Skyrim, normal şartlar altında buzdolabından oynanabilecek kadar hafif bir oyun) modlu/modsuz fark etmeksizin açar açmaz 91 dereceye fırlayıp throttle yemeye başlıyor, daha ana menüde. İnternette çok araştırdım, benzer sorunlar başkalarının da başına gelmiş. Sıvı metal fabrikada yanlış uygulandığı için olabiliyormuş. Servise göndermeyi düşündüm ancak Acer servisinden kimsenin memnun olmadığını gördüm. Kargo ile falan uğraşacağıma kendim yaparım diye düşünüyorum, sonuçta servise gönderince format atıp geri gönderecekler. O soğutucu bloğun altında VRAM'leri soğutmak için termal putty diye bir malzeme var mış. Termal Pad'in sürülebilir hali yani. Pad almak istemiyorum çünkü kalınlığından emin değilim+bilgisayarın kendisi zaten putty ile geliyor. O açıdan güzel bir termal putty'e ihtiyacım var. Bilgisayarın kendisi zaten sıvı metal ile geliyor, yani sıvı metal süreceğim, dolayısı ile bir tane de pump out yapmayacak sıvı metal lazım. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce uygulamadıysan, yapmanı önermem. Sıvı metal uygulaması diğer macunlara benzemez. Bu işi sadece yetkili servise, ya da bu konuda çok deneyimli kişilere yaptırman lazım. Kapton bant ile yapılmalı bu işlem mümkünse.

Uzun yıllar sıvı metal termal macunlu laptop kullandım.

Daha önce uygulamadıysan, yapmanı önermem. Sıvı metal uygulaması diğer macunlara benzemez. Bu işi sadece yetkili servise, ya da bu konuda çok deneyimli kişilere yaptırman lazım. Kapton bant ile yapılmalı bu işlem mümkünse.
Kapton bantla yapacağım. Kendim yapabilirim diye düşünüyorum daha önce çok termal macun falan değiştirdim. Servis ücret çıkartıyormuş çoğu zaman format atıp geri gönderiyorlarmış. Ayrıca kargoda bilgisayarın parçalanmasından korkuyorum.

Sıvı metal, faz değişimli ya da standart macunlardan uygulaması daha farklı. Elden götürme şansın varsa, öyle de teslim edebilirsin içinin rahat etmesi açısından.

Tecrübeli değilsen, önermiyorum bilgin olsun. Naçizane bir uyarıydı benim söylediğim. Yine de nihai karar senin.

Sıvı metali dikkatli sil ptm uygula. Puttyi hemen değişmen şart değil kaç sene oldu?
7840hsye sıvı metal sürmek acerın ahmakligi, ptm kafi.

Sıvı metali dikkatli sil ptm uygula. Puttyi hemen değişmen şart değil kaç sene oldu?
7840hsye sıvı metal sürmek acerın ahmakligi, ptm kafi.
Hocam ptm Çin'den gelecek sanırsam, alternatifi heilos Gaming.gen.tr tarafından bir zamanlar satılıyormuş ama şuanda satılmıyor sanırsam. Çin'den ne kadar sürede gelir? Düşünüce bana da ptm mantıklı geldi ama keşke Türkiye'de olsa.

@utkuversus hocam başka bir konuda Zalman STC-10 önermiş ve Vatan'da uygun bir fiyata buldum. Sizce bu nasıldır?

Ayrıca TF7 de önermiş o da gayet iyi bir fiyata gibi:

Oyun hamuru kıvamında demişler, sanırım bu laptop için çok iyi olur pump out yapmaz, ayrıca 300tl sudan ucuz. Hem de sıvı metal uygularsam laptop öbür tarafa gidebilir gibi. Sanırım sıvı metali güzelce temizleyip TF7 süreceğim.

@gen2 Bilgili gibi duruyor. Yardımcı olursa sevinirim.

Hocam ptm Çin'den gelecek sanırsam, alternatifi heilos Gaming.gen.tr tarafından bir zamanlar satılıyormuş ama şuanda satılmıyor sanırsam. Çin'den ne kadar sürede gelir? Düşünüce bana da ptm mantıklı geldi ama keşke Türkiye'de olsa.

@utkuversus hocam başka bir konuda Zalman STC-10 önermiş ve Vatan'da uygun bir fiyata buldum. Sizce bu nasıldır?

Ayrıca TF7 de önermiş o da gayet iyi bir fiyata gibi:

Oyun hamuru kıvamında demişler, sanırım bu laptop için çok iyi olur pump out yapmaz, ayrıca 300tl sudan ucuz. Hem de sıvı metal uygularsam laptop öbür tarafa gidebilir gibi. Sanırım sıvı metali güzelce temizleyip TF7 süreceğim.

@gen2 Bilgili gibi duruyor. Yardımcı olursa sevinirim.
Laptopa uygulayacaksan alttakini al arkana bakma baska kimsenin de sozunu dinlemene gerek yok.

Yalniz likit metalden olmasi gerekenden cok daha fazla sey bekliyor olabilirsin.

Kendi laptopumda da likit metal var ve CPU'ya sicaklik limiti koymadigim surece 100 dereceden asagiya dusmuyor. Bir de oyun oynarken oyunun eskiliginden daha cok VSYNC acik mi veya bir FPS limitlemesi mevcut mu ona bak. 10 yillik bir oyunun VSYNC kapaliyken veya FPS limiti kaldirilmisken bilgisayarini ne kadar isitabilecegini gorsen sasirabilirsin.

Ben sana bu tavsiyeleri yaptiktan sonra kendi bilgisayarimda Skyrim denemek istedim. Durum bu, muhtemelen ilk gaming laptopun ve sen asiri evhamli davraniyorsun.

Screenshot_20250721_171951.webp

Son düzenleme:
Laptopa uygulayacaksan alttakini al arkana bakma baska kimsenin de sozunu dinlemene gerek yok.

Yalniz likit metalden olmasi gerekenden cok daha fazla sey bekliyor olabilirsin.

Kendi laptopumda da likit metal var ve CPU'ya sicaklik limiti koymadigim surece 100 dereceden asagiya dusmuyor. Bir de oyun oynarken oyunun eskiliginden daha cok VSYNC acik mi veya bir FPS limitlemesi mevcut mu ona bak. 10 yillik bir oyunun VSYNC kapaliyken veya FPS limiti kaldirilmisken bilgisayarini ne kadar isitabilecegini gorsen sasirabilirsin.

Ben sana bu tavsiyeleri yaptiktan sonra kendi bilgisayarimda Skyrim denemek istedim. Durum bu, muhtemelen ilk gaming laptopun ve sen asiri evhamli davraniyorsun.

Eki Görüntüle 165410
Ben Skyrim'de 120 fps sabit alsam şükredeceğim. Sanırım sürekli throttle yediğinden ötürü sürekli 60 a düşüyor.
Bu Kyrosheet ptm7590 gibi bir şey mi?

Bu Kyrosheet ptm7590 gibi bir şey mi?
Ta kendisi.

Ben Skyrim'de 120 fps sabit alsam şükredeceğim. Sanırım sürekli throttle yediğinden ötürü sürekli 60 a düşüyor.
Skyrim'de sabit 120 alabilmen lazim aslinda, islemciyi Windows'da HWINFO acik iken biraz oyun oynayip kontrol et bakalim sicakliklar ne oluyor ortalama islemci frekansi nedir gibi. Yeni bir laptopta sicaklik problemleri olmasi normal degil. Ancak toz alma vakti gelmis de olabilir. Daha kotu bir sonuc alabilirsin 7950'den. Ben once bir sorun olup olmadigina emin ol.