Bütçe
35000
Anakart yanma problemini Asya pazarında (özellikle Hindistan pazarında) var diye duydum. Türkiye'de anakart sorunu yaşayana denk gelmedim.
Türkiye'de sorun yaşayan var hocam sayıları da onemsenir düzeyde. Ama satış oranına göre problem oranı hala düşük sırf bu yüzden F/P bir cihaz alinmamazlik yapılmamalı. Ama muadilinde başka cihaz varsa garanti amaçlı LOQ harici modele'de yönelmrk mantıklı elbette. Ryzen işlemcili modellerde bu soruna denk gelmedim genellikle İAX9 12450HX'de denk geliyor.

Laptoplarda Intel işlemciye güvenmiyorum. Bir de attığın Acer Nitro 16 cihazın aynısı bizim evde duruyor. Şu anda abim kullanıyor. Ona da ben vermiştim. Cihazın ekranı yükseklik olarak büyütülmüş. Çok memnun kalmıştım.

Evet bunun özellikleri daha iyi duruyor. Sorunsuz bir modeldir umarım...
Asil tam tersi, stabilite olarak Intel AMD'ye oranla her zaman daha stabil. R7 4800H gibi bir islemcinin iGPU'sunda bile Radeon Crash yiyorum.

Kesinlikle.

Eger sadece iki cihaz ise tartismasiz Nitro 16.

Asil tam tersi, stabilite olarak Intel AMD'ye oranla her zaman daha stabil. R7 4800H gibi bir islemcinin iGPU'sunda bile Radeon Crash yiyorum.
Zaten harici ekran kartına sahip bir cihaz alacak. iGPU ile oyun oynamayacak. Bu sorun her işlemcide yok. Stabilite dediğin anda ısınma manyağı olan mobil Intel işlemciler yarışı Throtte yiye yiye kaybediyor.

Zaten harici ekran kartına sahip bir cihaz alacak. iGPU ile oyun oynamayacak. Bu sorun her işlemcide yok. Stabilite dediğin anda ısınma manyağı olan mobil Intel işlemciler yarışı Throtte yiye yiye kaybediyor.
iGPU ile Windows'u render ediyorsun ya hani. Gecenlerde ses sistemine baglIyken winampi acinca pat diye kapatti kendini. Restarttan sonra duzeldi ancak canimi cok sikti. Hayir cihazim oyle TUF gibi dandirik bir sogutmayada sahip degil, Nitro 5 ve agir yukte 60-70W'de 60'I gecmeyen bir cihaz.

Thinkpad P15G2'imde daha bir kere BSoD almadim. Islemcisi 10850H, GPU'su T1200. Isiniyor ama stabil (PROCHOT limitine daha girmedim)

Latitude 5520'imde de sayili kez sadece harici disk yuzunden BSoD aldim. iGPU falan degil bak. Islemci i7 1165G7, GPU iGPU. Ve ayrica isinmiyor.

G900'umde ise yine harici diskdrn aldiklarim harici sistem kaynakli BSoD yemedim. Birkac kere throttle yedim ancak nedeni 2-3 seneye yakin bakimsizlik ve ciddi anlamda igrenc bir termal macuna sahip olmasiydi. Bakim ve NTH2'den sonra mukkemmel hale geldi.

Ve ayrica isinma sorunu onemli degil, onemli olan isindiginda stabil calisabilmesidir. F15 gibi igrenc termal dizayna sahip cihazlarda deneyim etmediysen Intel islemcilerin geneli sicak ama yuksek watt degerleri ile stabil calisir.

Nitro 5'de macun degisimi ile 12 nesil i7de 110W 93 derece alan biri vardi diger forumda. Nitro 5'in entry level oldugu goz onune alnirsa high end Alienware'ler ile yarisan bir termal performansinin oldugu soyleyebilirim.

Acer Nitro 5 ve ağır yükte 60-70W'de 60'I geçmeyen bir cihaz.
Beni mağdur bırakmaya başladığında da boşta iken 70-80 derecenin altına inmiyordu. Sen tavsiye etmeye devam edecek misin bilmiyorum ama ben tavsiye etmiyorum. Özellikle forumda ikinci vaka görünce.

Beni mağdur bırakmaya başladığında da boşta iken 70-80 derecenin altına inmiyordu. Sen tavsiye etmeye devam edecek misin bilmiyorum ama ben tavsiye etmiyorum. Özellikle forumda ikinci vaka görünce.
Hangi kasa idi cihaziniz? Kalin cerceveli, ince cerceveli veya en son guncel kasa mi?

1734725295163.webp

Steamdan download yaparken fansiz stand uzerinde iken aldigim bir deger. 40'I gorunce direkt fan acip indiriyor. GPU neden calisiyor dersen iGPU crashleri ile ugrasmamak ixin kapali.