İnceleme Acer Nitro 18 NH.QYFEY.001 5070 Ti 12 GB

Ayaz

Yetkin

Önsöz​

Daha önceden 4050'li bir Nitro 16 cihazım vardı fakat bakımsızlıktan dolayı işlemcisi patates oldu ve yüksek tamirat bedelleri ve risk faktörleri yüzünden satıp yeni bir cihaz almak zorunda kaldım. Bu cihazı almamdaki sebebim F/P olarak piyasadaki en canavar ürün olması. 17 Haziran tarihinde satın aldığımda 87.000 TL fiyat ödedim. Ben zaten güncel oyunları oynayan ve de çok fazla oyun oynayan bir insan olduğum için bu tarz güçlü bir cihaza ihtiyacım vardı. Yaptığım seçimden memnun muyum derseniz, ona incelememiz boyunca karar verelim.

Teknik Özellikler​

İşlemci (CPU)AMD Ryzen AI 9 365 10 Core/20 Threads
Ekran Kartı (GPU)5070 Ti 12 GB GDDR7 115W
Bellek (RAM)1x16 GB DDR5 5600 MHz (İkinci slot mevcut)
Depolama1 TB NVMe 4.0 M.2
Ekran2K (2560X1600), 165 Hz, 16:10, IPS, %100 DCI-P3 Renk Gamı
Fiziksel Özellikler3,02 kg, Siyah

Günlük Kullanım ve Oyun Deneyimlerim​

Günlük Kullanım​

Öncelikle ekran çok parlak. Gözlük kullanan biri değilim ama yine de %100 parlaklıkta ekranın gözlerimi çok yorduğunu fark ettim. Bu yüzden %40-50 aralığında geziniyorum. Bu seviye siyahların görünümü zorlaştırabiliyor. Ekranı "Only Nvidia GPU" modunda kullanıyorum dahili ekran kartı devreye girmesin diye. Yalnız bu modu NVIDIA kontrol panelinden seçince ekran bazen yırtılır gibi oluyor, BIOS'a girip yapınca herhangi bir sıkıntı olmuyor. Genellikle film izliyorum. Film izlerken renkler çok güzel ve tok gözüküyor. Hoparlörü ses bombasına yakın bir kalite veriyor. Hatta oda arkadaşım laptopa harici hoparlör bağladığımı sanmıştı. Sistem boştayken fan çevirmiyor bu da sessiz bir deneyim sağlıyor. Mikrofonu fena değil ama kamerası ortalama bir laptop kamerası, kötü. Ben cihazı hep şarja bağlı ve sabit bir şekilde kullanıyorum. Birkaç defa sırtımda taşımam gerekti ve ağırlığı sırta vuruyor bir süreden sonra. Şarj performansını sorarsanız da bir bilgim yok, kaldı ki bana kalırsa bu cihazı alıp da bataryada kullanmayı düşünmeyin, o tarz bir kullanıma uygun bir alet değil.

Oyun Deneyimlerim​

İşe gidip geldiğim için 4 aylık sürede sadece 2 tane oyun bitirebildim bu yüzden bu konuda deneyimlerim zayıf. En çok Resident Evil Requiem oynayabildim. Deneyimlerimi bu oyun üzerinden aktaracağım çünkü elimdeki en güncel oyun şu an bu. Oynarken hiçbir sıkıntı, donma, kasma, yırtılma vb. yaşamadım. Çok akıcı ve keyifli bir deneyimle full grafiklerde oyunu 30 saat kadar oynadım. Oyunu oynarken fanlar 3500-4000 RPM civarı dönüyor ve iyi ses çıkarıyor. Yani hoparlörden oynuyorsanız belki ses sizi rahatsız edebilir. Zaten kulaklık takınca hiç farkına varmıyorsunuz. 4 aylık süreç boyuna oyun deneyimlerimde tek karşılaştığım sorun Forza Horizon 6 oynarken RAM'den kaynaklanan yetersizlik ve nadir de olsa yaşanan ufak frame droplardı. Yani oyun GPU'dan yana sorunu yoktu ama RAM'den dolayı arada pop-up darboğaz uyarısı veriyordu. Ayarlardan ufak bir dokunuşla düzelttim fakat Forza gibi optimizasyonu iyi bir oyunda böyle bir sorun oluyorsa 2026 ve sonrası AAA kalite oyunlar için 16 GB RAM yetersiz gelebilir, bu yüzden 2x16 şeklinde 32 GB RAM'e geçmek güncel oyunlar için çok daha uzun ömürlü olacaktır.

Oyun Testleri, FPS ve Sıcaklık Değerleri​

Not: Oyun testlerinin hepsi "Nvidia GPU Only" modunda, Nitrosense'deki güç planı "Performans" seçili ve 2K çözünürlükte yapılmıştır. Ayrıca testleri yaparken fanı olmayan bir laptop standı kullandım, hava sirkülasyonu önemli!

OyunAyarlarOrtalama FPS%1 FPSCPU SıcaklığıGPU Sıcaklığı
Witcher 3 Remastered
DLSS: Kalite, FG: 2x, PT: Açık, Ultra Ayarlar​
80-85 FPS​
25 FPS​
69 Derece​
76 Derece​
Forza Horizon 6
DLSS: DLAA, FG: Otomatik, RT: Kapalı, Ekstrem Ayarlar​
100-120 FPS​
70-80 FPS​
70 Derece​
77 Derece​
The Last of Us Part I
DLSS 4.5: Kalite, FG: Yok, Ultra Ayarlar​
70-80 FPS​
51-53 FPS​
69 Derece​
75 Derece​
Cyberpunk 2077
DLSS: Kalite, FG: 3x, PT: Açık, Yüksek Ayarlar​
80 FPS​
22 FPS​
67 Derece​
72 Derece​
GTA V Enhanced (Story)
DLSS: DLAA, FG: Kapalı, RT: Yüksek, Ultra Ayarlar​
80-100 FPS​
60-70 FPS​
70 Derece​
75 Derece​

Kapanış (Özet)​

Ürünün Artıları
Sıvı metal macun bulunuyor. Sıcaklıklar bu sayede sistem yüksek performans verirken ortalama bir gaming laptopa göre çok daha düşük kalabiliyor.
Fan sesleri eski modele göre (Nitro16) daha az ses çıkarıyor.
Custom BIOS menüsü bulunuyor.
18 inç ekranı bulunuyor.
87.000 TL için tam bir fiyat performans canavarı.
Güncel oyunları full grafiklerde akıcı şekilde oynatabiliyor.
Çok sağlam bir hoparlörü var.
RAM için ikinci bir slot mevcut.
Bilgisayarın performansını kontrol edebileceğiniz güncel bir uygulaması (Nitrosense) mevcut.

Ürünün Eksileri
Çok ağır, tek elle taşımaya çalıştığınızda bilek yoruyor.
Tek kanal 16 GB RAM bulunuyor. Gelecekte kesinlikle yükseltmeye ihtiyaç duyacak.
Fanlar en yüksek RPM'de (5500) kulaklık takılı değilse rahatsız ediyor.

Alınır mı, Alınmaz mı?
Aldığım fiyat için konuşursam bu soruya kesinlikle alınır derim. Uzun yıllar sonra ilk defa hayalini kurduğum ve tam istediklerimi karşılayan bir cihazım oldu. Güncel fiyatına (5.10.26) baktığımda 115K civarı olduğunu gördüm. O fiyata alınır mı sorusu biraz tartışmalı, piyasayı araştırıp daha iyi seçenekler var mı diye kurcalamak gerekiyor.

Son söz
Benim incelemem burada sona eriyor. İncelemeyi daha uzun tutmak isterdim ama bunu bile 3-4 günde anca çıkarabildim. Cihazla alakalı merak ettiğiniz bir özellik ya da benchmark performansını merak ettiğiniz oyun olursa aşağı yazabilirsiniz. Zaman bulabilirsem incelemeye daha fazla oyun testi ve oyun dışı benchmark testi eklemeye çalışacağım. Gününüz güzel geçsin

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…