Bütçe
30.000

Kostes

Uzman
Merhaba, cihazımı Mart'tan beri kullanıyorum; 32 GB RAM ve 1 TB SSD yükseltmesi yaptım ancak cihazdan memnun değilim (fanın sesi çok yüksek, teknik servis hizmeti çok kötü vb.). Şu an cihazımı 26.000 TL civarına satabilirim (ekstra 8 GB RAM takarak). Yerine başka bir cihaz almak mantıklı mı? Çok ekleme yapmadan alınabilecek cihaz önerisi yapabilir misiniz? Açıkçası her markanın cihazına bir sorundan dolayı damgalamışlar, bu nedenle çok kararsız kaldım. (Garantisi 20 ay civarı olan ikinci el cihazlara da açığım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, cihazımı Mart'tan beri kullanıyorum; 32 GB RAM ve 1 TB SSD yükseltmesi yaptım ancak cihazdan memnun değilim (fanın sesi çok yüksek, teknik servis hizmeti çok kötü vb.). Şu an cihazımı 26.000 TL civarına satabilirim (ekstra 8 GB RAM takarak). Yerine başka bir cihaz almak mantıklı mı? Çok ekleme yapmadan alınabilecek cihaz önerisi yapabilir misiniz? Açıkçası her markanın cihazına bir sorundan dolayı damgalamışlar, bu nedenle çok kararsız kaldım. (Garantisi 20 ay civarı olan ikinci el cihazlara da açığım.)
  • Şu anki cihazınızdan (Acer Nitro 5 AN515-58-588W) memnun olmadığınızı belirttiniz ve fan gürültüsü ile teknik servis sorunları yaşadığınızı söylediniz. Bu durum, bir değişiklik yapmayı düşündüğünüzü gösteriyor.
  • 26.000 TL civarında yeni bir cihaz almayı düşünüyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İhtiyaçlarınızı Belirleyin:
- Oyun, video düzenleme, grafik tasarım veya günlük kullanım için mi kullanacaksınız?
- Taşınabilirlik, pil ömrü veya performans mı daha önemli?

2. Alternatif Cihazları Araştırın:
- Asus ROG (Republic of Gamers) Serisi: Genellikle iyi soğutma sistemine sahip ve yüksek performans sunar.
- MSI Katana veya Stealth Serisi: Güçlü grafik kartları ve iyi performans ile bilinir.
- Lenovo Legion Serisi: İyi soğutma ve tasarım kalitesiyle dikkat çeker.
- Dell G Serisi: Genelde dayanıklı ve güçlü bileşenler sunar.

3. İkinci El Seçenekleri Değerlendirin:
- Garantisi olan ikinci el cihazları tercih etmek, risklerinizi azaltabilir.
- Satış platformlarında kullanıcı yorumlarını kontrol etmek önemlidir.

4. Fiyat ve Performans Karşılaştırması:
- Seçtiğiniz cihazların fiyatlarını ve teknik özelliklerini karşılaştırın.
- Kullanıcı incelemelerini inceleyerek cihazın genel performansı hakkında fikir edinebilirsiniz.

5. Garanti & Destek:
- Almayı düşündüğünüz cihazın garanti sürelerini ve teknik destek hizmetini kontrol edin.

6. Test Edin:
- Mümkünse, satın almadan önce cihazı fiziksel olarak deneyin veya tanıdıklarınızdan feedback alın.

Bu adımları takip ederek, sizin için en uygun yeni cihazı seçme şansınızı artırabilirsiniz.