Colonell

Uzman
Acer Nitro 5 laptopum için termal bakım yapacağım. Ama kırmızı ile işaretli kumaş bantlardan bulamıyorum bilgisayar dükkanları bende bulunmuyor diyor (kolpa) nereden sipariş edebilirim?

Dosya Ekleri

• Başlıksız28_20250317220412.webp
    Başlıksız28_20250317220412.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Gösterdiğiniz yerdeki bantlar kumaş bant değil. Bende de Nitro 5 var o bantlar sökülmeden bakım yapılabiliyor. Fan vidalarını sökünce fanları geriye doğru açıp katlayabiliyorsunuz. Zaten fark ettiyseniz bantta katlanacak yerlerde kesikler var.

Atılan linklerdeki kumaş bant, ok ile gösterdiğim yerde olan bantlardan.
1742243267463.webp

Gösterdiğiniz yerdeki bantlar kumaş bant değil. Bende de Nitro 5 var o bantlar sökülmeden bakım yapılabiliyor. Fan vidalarını sökünce fanları geriye doğru açıp katlayabiliyorsunuz. Zaten fark ettiyseniz bantta katlanacak yerlerde kesikler var.

Atılan linklerdeki kumaş bant, ok ile gösterdiğim yerde olan bantlardan.
Eki Görüntüle 133507

Bantları açtıktan sonra tekrar yapıştırabiliyor muyum?

Bantları açtıktan sonra tekrar yapıştırabiliyor muyum?
Ben bakım yaparken fanların alt tarafındaki bantların sadece kısa olan bölümünü söküyorum. Fanların açılması için sadece oranın sökülmesi yetiyor. İlk açışımda sorun olmadı tekrar yapıştı ama birkaç tekrardan sonra yapışmamaya başlayabiliyor.
Yapışmayan yeri elektrik bandıyla tutturdum. Sıkıntısız devam ediyor.

Sizinkiyle aynı model değil ama şu videonun 10.10 dakikasından itibaren fanların alt kapağının nasıl açıldığı gösteriliyor.

Acer forumuna baktığımda herhangi bir ısıya dayanıklı, elektrik iletmeyen ve hava geçirgenliği olmayan bant kullanmak yeterli gibi duruyor. Bahsi geçen bant ısıya dayanıklıysa kullanılabilir ama yapısı yüzünden verimli olur mu bilemiyorum. Bez bant havayı geçiriyor, dolasıyla tozu da geçiriyor.

Şahsen hem ucuz olmasından hem de ulaşılabilirliği kolay olduğu için Globe marka elektrik bandı kullanırdım...