Çözüldü Acer Nitro 5 özellikle oyunlarda mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Grimes.6

Başarılı
  • Anakart:
  • İşlemci:12500H
  • Ekran Kartı:3050ti
  • İşletim Sistemi:Windows 11

Sanallaştırmayı kapat ve varsa başka dosyalarını da at. Sorunu iyice anlat bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse aynı sistemi kullanıyorum (farklı bir Acer Nitro 5 ürünü) oyun bilgisayarı olarak mavi ekran raporunuzu incelemedim ama oyun performans farkı için Win 10 dönmenizi öneririm. Aynı zamanda sorununuzun düzeleceğini varsayıyorum.

BIOS güncelledin mi? Ben bir kere mavi ekran almıştım ve BIOS güncelledikten sonra bir daha vermemisti.

Windows 10'a dönmek işe yarasın bir zahmet çünkü direkt olarak OS değiştiriyor hocam. Windows 11 için çözüm arayalım. Şu anda zaten Windows 10'dan daha güncel ve stabil (en azından benim bilgisayarımda.)

Mavi ekran dosyasına bakamadım, evde değilim ve telefonum açmadı.

BIOS'u güncellediniz mi?

Acer Aspire serisi laptopumda mavi ekran hatası alıyordum; ne kadar format atsam da düzelmedi. Daha sonra temizlik yaparken RAM'lerin yerlerini değiştirince sorun düzelmişti.

Mavi ekran dosyasını açmak istemediğim için doğrudan Windows 10 önerisinde bulundum. Arşivlenmiş dosya yerine doğrudan yükleme yapılabilirdi.

Not: Herhangi bir RAR uygulaması kurulu değil ve Dosya Gezgini olarak aç seçeneği gelmiyor.

Acer'in bu serisinin sürücüleri Windows 10 ile uyumsuz çalışıyor. Windows 11 aşağısı bir OS kurtarmaz bunu.

Sanallaştırmayı kapat ve varsa başka dosyalarını da at. Sorunu iyice anlat bir de
BIOS üzerinden kapattığımda verdiği mavi ekran bu zaten. Watch Dogs 2 ve Dead Space Remake gibi oyunlarda verdi. 15 dakika oynadıktan sonra veriyor.

Evet, BIOS güncel durumda.

Bu cihazın nerdeyse tüm sürücüleri Windows 11 için uyumlu maalesef.

Şimdi Process Monitor açıp girdim oyuna ama atmadan mavi ekranı verdi.

Buyurun hocam:

Acer'in bu serisinin sürücüleri Windows 10 ile uyumsuz çalışıyor. Windows 11 aşağısı bir OS kurtarmaz bunu.
Acer Nitro 5'in 12450H ve 3050 içeren modeli var elimde. Windows 11'de Valorant için FPS değerleri 120-150 iken, Win 10'da 200-230 olarak değişiyor. Onun dışında sürücülerim tamamen güncel ve sorun yaşatmıyor. Bazı sürücülerin desteği yok ama performans kaybı yaşanmıyor.

AN515-58 modeli var bende ve kime sorduysam Windows 11 önerdi buna bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…