Önce önemli uyarılar ve notlar:
Bu rehber ThrottleStop'taki kilitli undervolt ayarlarını açmaya yarar. BIOS'dan gizli undervolt ayarları açmaz. Ayrıca Insyde BIOS kullanan farklı bir laptopa sahipseniz de işe yarayabilir. Her türlü garanti giderse veya laptopu açtığınızda siyah bir ekran sizi karşılarsa sorumlusu sizsiniz. Ayrıca kaynakta videolu hali de vardır.
- Secure boot ayarını kapatın. Windows yükleyebildiğinize göre nasıl kapatıldığını biliyorsunuzdur herhalde.
- Bu dosyayı indirip içindekileri
C:\insyde-toolkonumuna çıkartın. Sonra CMD'yi yönetici olarak açıpcd C:\insyde-toolyazın.
H2OUVE-W-CONSOLEx64.exe -gv vars.txtkomutunu yazın. Bu komut klasörde vars.txt diye bir dosya oluşturacak. Sonrasında CMD'yi kapatmayın açık kalsın.
- Dosyayı açıp CTRL - F yapıp CpuSetup satırını arayın. Bulduktan sonra tam fotoğraftaki yeşil işaretlenmiş değeri 01'den 00'a alın. En az 5-6 kere kontrol edin doğrusunu mu değiştirdim diye yanlışı değiştirmeyin sakın. Sonra dosyayı kaydedip çıkın.
- CMD'ye tekrar gelip
H2OUVE-W-CONSOLEx64.exe -sv vars-m.txtkomutunu yazıp işlemin bitmesini bekleyin. Bazıları failed diyebilir önemli değil asıl önemli olan fotoğraftaki 05b numaralı girdidir.
- Sonra laptopu yeniden başlatın ve tamamdır ve undervolt kilidi açılmıştır. Eğer BIOS sıfırlarsanız ayarlar sıfırlanır ve tekrar bu işlemleri yapmanız gerekir (fotoğraf biraz eski bir sürümün çünkü ben BIOS sıfırlamıştım önceden ve ayarlar sıfırlanmıştı).
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: