Evet ama ayni sorunu ben de yasadim. Oynadigim oynamadigim oyunlari gereksiz programlari her seyi temizledim ve SSD ilk zamanlar oldugu gibi saha kalkti.

GTA 5 ve FC24 var zaten şu an. Okumanın 7GB çıkıp yazmanın 1GB çıkması bir sorun var gibi geliyor bana doluluktan ziyade ama bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-03 191015.webp
    Ekran görüntüsü 2024-06-03 191015.webp
    40 KB · Görüntüleme: 92
Yazma hızları düşük. DRAM olmasa da düşük. Denildiği yazılım güncellemesi varsa yapılabilir. Yer açmak belki etki edebilir. Bu şekilde de kullanabilirsiniz. Normal kullanımda sıkıntı olmaz. Edit işlerinde falan fark eder. Sonuçta üzerinde gelen SSD. Genelde fazla üst model koymuyorlar.

Yazma hızları düşük. DRAM olmasa da düşük. Denildiği yazılım güncellemesi varsa yapılabilir. Yer açmak belki etki edebilir. Bu şekilde de kullanabilirsiniz. Normal kullanımda sıkıntı olmaz. Edit işlerinde falan fark eder. Sonuçta üzerinde gelen SSD. Genelde fazla üst model koymuyorlar.

Evet ama laptopu ilk aldığımda hatılıyorum o zaman yaptığımda 7'ye 5 çıkıyordu. Arada 6,7 kere format yedi 2 kere servise gitti geldi hızı bu hale geldi. Dosya kopyala yapıştır saniyede 2-3 MB arası hızla kopyalıyor sinir ediyor insanı. 1TB SSD almayı düşünüyorum buna ek olarak zaten.

Denildiği yazılım güncellemesi varsa yapılabilir.

Nereden yapabilirim bunu Windows Update de görünmüyor da.

SSD'de DRAM olmadığı için bunun normal olduğu söyleniyor ama 1 hafta aralıkla test ettim, hala yavaş.

Hocam ben çözdüm sorunu. Cihazda varsayılan olarak BIOS'da PCI Express Power saving olarak geliyor ve bu ayar gizli ayarlari acmadan degistirilemiyor. Gizli ayarlari acmak icin de cihaz kapaliyken FN + Tab tuslarina basili tutarak acma tusuna basin ve acilirken o tus kombinasyonuna 3 saniye basin ardindan direk F2 spamlayin ve BIOS'a girin. Karşınızda daha gelişmiş ayarlari olan bir BIOS olacak. PBO destekleyen bir BIOS yani overclock yapabilirsiniz neyse konumuz bu değil. Advanced bölümünden PCI Express configurations kismina gelin ve pspp policy kısmını Power saving modundan performansa cekin. Söylemedi demeyin bu ayar pil ömrünü etkiler. Sonuç olarak da oncesinde 6900 okuma 1000 yazma goruyordum bunu yaptim 7200 okuma 5300 yazma görüyor.

Hocam ben çözdüm sorunu. Cihazda varsayılan olarak BIOS'da PCI Express Power saving olarak geliyor ve bu ayar gizli ayarlari acmadan degistirilemiyor. Gizli ayarlari acmak icin de cihaz kapaliyken FN + Tab tuslarina basili tutarak acma tusuna basin ve acilirken o tus kombinasyonuna 3 saniye basin ardindan direk F2 spamlayin ve BIOS'a girin. Karşınızda daha gelişmiş ayarlari olan bir BIOS olacak. PBO destekleyen bir BIOS yani overclock yapabilirsiniz neyse konumuz bu değil. Advanced bölümünden PCI Express configurations kismina gelin ve pspp policy kısmını Power saving modundan performansa cekin. Söylemedi demeyin bu ayar pil ömrünü etkiler. Sonuç olarak da oncesinde 6900 okuma 1000 yazma goruyordum bunu yaptim 7200 okuma 5300 yazma görüyor.

Mesajınızı çok geç gördüğüm için kusura bakmayın :). Çok mantıklı bir çözüm yazmışsınız, dediklerinizi yaptım ancak ekledigim ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi 7'ye 1 bile çıkmıyor maalesef benimki. İşin sıkıntısı sonradan aldığım Kingston Fury Renegade miydi neydi o da olmadı gerekenden yavaş çıkıyor. Saldım artık takmıyorum ilk aldığım zamanlar çok takiyordum baktım düzelmiyor uğraşmıyorum artık yoksa çıldırtacak bu PC beni.

Son olarak dediğiniz gelişmiş seçeneklerin olduğu BIOS sekmesinde başka onerdiginiz ayarlar var mı performans vb icin? Teşekkürler yine de.

Dosya Ekleri

• 20250225_144835.webp
    20250225_144835.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 48