Toprak55

Uzman
Merhabalar, hızlıca sorunumu anlatmak istiyorum. Boştayken %0 olan GPU değerim oyuna girdiğim zaman %100 oluyor. Bunda bir sorun olmadığını okudum bu forumda fakat inanılmaz derece FPS kaybı yaşıyorum. 60-70 FPS aldığım oyunlarda şu anda 20 FPS zor görüyorum.

Acer Nitro AN515-57
Nvidia 3050Ti
Intel İ5 11400H 2.70GHz

Merhabalar, hızlıca sorunumu anlatmak istiyorum. Boştayken %0 olan GPU değerim oyuna girdiğim zaman %100 oluyor. Bunda bir sorun olmadığını okudum bu forumda fakat inanılmaz derece FPS kaybı yaşıyorum. 60-70 FPS aldığım oyunlarda şu anda 20 FPS zor görüyorum.

Acer Nitro AN515-57
Nvidia 3050Ti
Intel İ5 11400H 2.70GHz
Sıcaklık değerini kontrol eder misiniz?

Hocam herhangi bir virüs durumu olabilir mi?

Tertemiz format attım, driverlerim vs. her şey güncel durumda

1724347687918.webp

(( Üstteki CPU - alttaki GPU ))

5 dakikalık oyun süremde ısılarım bu değerde

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU kullanımı %19 ve sıcaklık 91 derece ise termal macun kurumuştur sıcaklık nedeniyle FPS kısıtlanıyor CPU bakım zamanı gelmiş.

Peki termal macunu şimdi değiştirebilirim fakat dün yine aynı sorunla karşılaştım. Birkaç NVIDIA ayarlarıyla uğraştım ama olmayınca pes ettim. Beş dakika sonra oyuna girdiğimde FPS değerlerim normal haline dönmüştü ondan sonra hiçbir ayarı değiştirmedim ama yine FPS bu şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki termal macunu şimdi değiştirebilirim fakat dün yine aynı sorunla karşılaştım. Birkaç NVIDIA ayarlarıyla uğraştım ama olmayınca pes ettim. Beş dakika sonra oyuna girdiğimde FPS değerlerim normal haline dönmüştü ondan sonra hiçbir ayarı değiştirmedim ama yine FPS bu şekilde.

Hocam CPU sıcaklığınız çok yüksek ayrıca ayarlarınızı stock ayarlara çekin.