Kench

Gelişen
Merhaba, bir aydır uğraştığım ve çözemediğim bir sorun. Acer İngilizce toplulukta aynı sorundan muzdarip insanlar var herkes farklı bir şeyler denemiş kimi çözmüş kimi çözememiş. Sorunu detaylıyca açıklayacak olursam herhangi bir oyunda Max 10 FPS alıyorum çoğunlukla stabil 5FPS oluyor ve dalgalanma olmuyor. Oyun ayarlarıyla oynamak grafik yükseltmek vb. FPS değerlerini değiştrimiyor. Sürücülerle alakalı sorun var sanırım. Çünkü en son NVIDIA sürücsü değil bir önceki sürücüyü yükleyince (576.88) ilk oynayışımda 50-60FPS bandında alıyorum ve normal bir şekilde oynanıyor ancak yeniden başlatınca eski soruna tekrar dönüyorum. Son sürümde ise hiç iyi oynattığı bir aralık olmuyor direkt bu sorunu yaşıyorum. Detaylı bilgi sorarsanız paylaşabilirim.

PC özellikleri:
İşlemci 11th gen Intel(R) Core (tm) i5-11400H @ 2.70GHz (2.69 GHz)
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,8 GB)
Ekran kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 3060 laptop GPU.

Bilgisayar boştayken görev yöneticisi görünümü ve oyundayken nitrosense görev yöneticisi ve nvidia da görünümü ekliyorum

Dosya Ekleri

• bilgisayarbosta.webp
    bilgisayarbosta.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 69
  • nitrosense.webp
    nitrosense.webp
    169 KB · Görüntüleme: 64
  • oyunda.webp
    oyunda.webp
    82,4 KB · Görüntüleme: 63
  • oyundagorev.webp
    oyundagorev.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 66
Merhaba, bir aydır uğraştığım ve çözemediğim bir sorun. Acer İngilizce toplulukta aynı sorundan muzdarip insanlar var herkes farklı bir şeyler denemiş kimi çözmüş kimi çözememiş. Sorunu detaylıyca açıklayacak olursam herhangi bir oyunda Max 10 FPS alıyorum çoğunlukla stabil 5FPS oluyor ve dalgalanma olmuyor. Oyun ayarlarıyla oynamak grafik yükseltmek vb. FPS değerlerini değiştrimiyor. Sürücülerle alakalı sorun var sanırım. Çünkü en son NVIDIA sürücsü değil bir önceki sürücüyü yükleyince (576.88) ilk oynayışımda 50-60FPS bandında alıyorum ve normal bir şekilde oynanıyor ancak yeniden başlatınca eski soruna tekrar dönüyorum. Son sürümde ise hiç iyi oynattığı bir aralık olmuyor direkt bu sorunu yaşıyorum. Detaylı bilgi sorarsanız paylaşabilirim.

PC özellikleri:

Bilgisayar boştayken Görev Yöneticisi görünümü ve oyundayken NitroSense Görev Yöneticisi ve NVIDIA da görünümü ekliyorum.

@Kench, arkada bir şeyler çalışıyor. Boşta 8 GB RAM kullanımı cihaz Windows 11 olsa bile yüksek. Arkada çalışan programları atar mısın? Ona göre ilerleyelim.

PC özellikleri:

Bilgisayar boştayken Görev Yöneticisi görünümü ve oyundayken NitroSense Görev Yöneticisi ve NVIDIA da görünümü ekliyorum

Ekran kartınız kaç watt? BIOS üzerinden varsa ayarını arttırmayı denediniz mi?

@Kench, arkada bir şeyler çalışıyor. Boşta 8 GB RAM kullanımı cihaz Windows 11 olsa bile yüksek. Arkada çalışan programları atar mısın? Ona göre ilerleyelim.
PC yeni formatladım sürücüleri baştan sıfırdan yüklüyüm deniyeyim diye. Arka planın da hepsini nasıl veririm bilemedim şöyle ss aldım.

Ekran kartınız kaç watt? BIOS üzerinden varsa ayarını arttırmayı denediniz mi?
Maksimum grafik gücü olarak 95watt gözüküyor diğer bilgileri de yüklüyorum yol gösterici olsun. BIOS üzerinden herhangi bir şey denemedim , bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 5.webp
    5.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 41
  • 4.webp
    4.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 37
  • 3.webp
    3.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 35
  • 2.webp
    2.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 35
  • 1.webp
    1.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2025-07-30 131151.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-30 131151.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran görüntüsü 2025-07-30 131208.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-30 131208.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 39
@Kench, Görev Yöneticisi başlangıç sekmesine gelin. Bilgisayarı açtığınızda başlamasını istemediğiniz şeyleri devre dışı bırakın. Bence sürücülerle alakalı olanlar dışında hepsini devre dışı bırakın. Steam gibi mesela. Telefon bağlantısı varda onu da devre dışı bırak eğer kullanmıyorsan.

Tabiki bu yapabileceğim bir şey ama sorunumla ve çözümümle pek alakası olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ufak bir FPS kaybından bahsetmiyoruz en fazla 10FPS alabildiğim bir durumdan bahsediyoruz. Yine aynı mantıkla sürücüyü DDU ile kaldırıp kurunca yeniden başlatana kadar sorun çözülüyor iki durum arasında başlangıç uygulamalarıyla bir alaka yok ki.

Tabii ki bu yapabileceğim bir şey ama sorunumla ve çözümümle pek alakası olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ufak bir FPS kaybından bahsetmiyoruz en fazla 10FPS alabildiğim bir durumdan bahsediyoruz. Yine aynı mantıkla sürücüyü DDU ile kaldırıp kurunca yeniden başlatana kadar sorun çözülüyor iki durum arasında başlangıç uygulamalarıyla bir alaka yok ki.

@Kench, RAM kullanımı fazlaydı. Bu yüzden önermiştim. Siz bilirsiniz. O zaman Acer'in sitesindeki NVIDIA driverını indirin ve sonra NVIDIA'nın kendi sitesindeki Game Ready sürücüsünü indirin. Güvenli moda geçip önce DDU ile sürücüyü kaldırın. Önce Acer'ın sitesindeki NVIDIA driverını kurun sonra onun üstüne NVIDIA'nın kendi Game Ready sürücüsünü kurun. Sonucu yazın.