Berke

Başarılı
Oyunlarda genel olarak 35-40 W arası geziyor, işlemci TDP değeri ise 115 W

İşlemci: i7 12700H
Ne yapmam lazım? Gerçekten olması gerekenden düşük FPS alıyorum...

1705848854104.webp

Galiba minimumda çalışıyor. ''Nihai Performans'' modunda kullanmama rağmen böyle oluyor.
BIOS üzerinde hiçbir ayar yok, XMP falan.

1705849179698.webp

Neden 45 W gözüküyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olması gerekenden düşük FPS'ten kastınız nedir? Zaten o Watt değerine çıksaydı bu işlemciyi soğutamazdınız, dolayısıyla da çıkmaz.

Sistem özelliklerinizi yazar mısınız? Oynadığınız oyunlar ve benzeri? Her şey işlemci değil sonuçta, ekran kartı da var.

Oyunlarda genel olarak 35-40W arası geziyor, işlemci TDP değeri ise 115 W

İşlemci: i7 12700H.
Ne yapmam lazım? Gerçekten olması gerekenden düşük FPS alıyorum...

Eki Görüntüle 12285

Galiba minimumda çalışıyor. "nihai performans" modunda kullanmama rağmen böyle oluyor.
BIOS üzerinde hiçbir ayar yok, XMP falan.

Eki Görüntüle 12286

Neden 45 W gözüküyor?

Laptop kullandığınız için oyun oynarken işlemciniz 45W.
'Nihai performans' modu enerji israfından başka bir işe yaramıyor (genel kullanıcı için geçerli olmayan bazı istisnaları var).
Yüksek performans moduna geçmenizi öneririm.

Son düzenleme:
NitroSense indirip ve yüksek performansı seçince oyun göre çıkabileceği maximum watt değerine çıkıyor. Aynı laptopun RTX 3060 modelini kullanıyorum.

Olması gerekenden düşük FPS'ten kastınız nedir? Zaten o watt değerine çıksaydı bu işlemciyi soğutamazdınız, dolayısıyla da çıkmaz.

Sistem özelliklerinizi yazar mısınız? Oynadığınız oyunlar ve benzeri? Her şey işlemci değil sonuçta, ekran kartı da var.

RTX 3070 laptop GPU (150watt)
32 GB RAM
I12700h
Mesela YouTube'da 3070'li laptop oyun testlerini izliyorum hep benim değerlerden yüksek FPS alıyorlar Rust gibi yüksek FPS almam gereken oyunlarda olması gerekenden daha düşük alıyorum.

NitroSense indirip ve yüksek performansı seçince oyun göre çıkabileceği maximum watt değerine çıkıyor. Aynı laptopun RTX 3060 modelini kullanıyorum.

Kanka istediğim performansı alamıyorum.

RTX 3070 laptop GPU (150watt)
32 GB RAM.
I12700h.
Mesela YouTube'da 3070'li laptop oyun testlerini izliyorum hep benim değerlerden yüksek FPS alıyorlar Rust gibi yüksek FPS almam gereken oyunlarda olması gerekenden daha düşük alıyorum.

Kanka istediğim performansı alamıyorum.

Yapacak bir şey yok üretici firma buna limit koyuyor ki ısınma sorunu oluşmasın zaten bir yerde laptop ve masaüstü arasındaki performans farkıda böyle başlıyor.

Orada 115W yazıyor diye 115W olacak diye bir şey yok, CPU-Z'de de gördüğün gibi Max TDP 45W olarak girilmiş, 115W'ın kısmındaki soru işaretini okursan sisteme göre farklılık gösterebilir diyor. Dedikleri NitroSense ayarlarını yaptın mı?

1705864819711.webp

Performans testlerini, AAA online olmayan ve optimizasyonu iyi bir oyunda birebir sistemler üzerinden yapmak lazım. Ayrıca testte çözünürlük ve tüm grafik ayarları belirtilmiş olmalı. En sağlıklısı oyun içi benchmark testlerine bakmak. Öyle bir oyun varsa elinde, YouTube testleri ile karşılaştırmalı bir paylaş duruma bakalım. Daha fazla ve daha az çok belirsiz kavramlar, detay çok az.