Grey

Uzman
Merhaba. Acer Nitro KG242YM3 monitör sahibiyim monitörüm hiçbir sorun yok iken bir anda uyku modunda çıkınca ekranda bozulmalar, gri siyah rengi çizgi çizgi gösteriyordu. Dün aldığım mağaza ile iletişime geçtim, şu an açtığımda ise sorun gitmiş durumda. Bunun bir sebebi nedir? Düzelmesi başka bir şey ile mi alakalı? Fikir ve görüşlerinize açığım. Bu sorun ekran kartı ile alakası yoktur bilginize. Monitör koruyucu ile kullanıldı, güç kablosu ve diğer kablolarda hasar mevcut değildi, test edildi. Göndermeme gerek var mı sizce?

4444.webp

Monitorun kendi yazilimi vesaire yoksa ya da guncel ise sorun genellikle kablodandir. Tabii bu benim kendi gorusum.

Hocam yazılımı yok, kablolardan olacağını düşünmüyorum çünkü söküp monitörü tekrar açtığımda aynı sorun vardı. İlginç bir şekilde şu an bir şey yok.

Ekran kartı ve sürücü sürümü nedir? Belki bir güncelleme veya eski sürüm kaynaklı olabilir. Windows sürümünü de belirtin.

Hocam 565.90 sürümünde kullanıyorum ekran kartı Galax RTX 4060 %78 Power limit overclock olmadan kullanıyorum Windows 11 LTSC 10.0.26100

Kafamda iki senaryo var ama mantıklı gelmiyor. Birincisi, ekran koruyucu monitörü fazla ısıttığı için yapmış olabilir mi? Çünkü oda oldukça sıcak. İkincisi ise, ekran kartı %78 Power limit ile kullanıyorum, bunun etkisi az da olsa olmuş olabilir mi? Ama sanmıyorum. Şöyle söyleyeyim, işlemcim ve ekran kartım için hepsine UV yaptım ve saatlerce test ettim. Kafama yatan seçenek birinci neden. Diye sorarsanız, hocam neden sabah düzelsin? Birkaç yerde daha gördüm, hoş olmayan yöntemle kurutma makinesi ile ekranı falan onarıyorlar. :D

Son düzenleme:
Ekran kartı sorunu değil demişsiniz ama ben ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İlk hatayı aldıktan sonra sistemi kapatıp açtığınızda bir daha aynı sorunla karşılaşmış mıydınız ?

Anlık olabiliyor yazılımsal olarak benim ekran kartımda bu tarz bir sorun olmuştu ekran yamulmuştu sonra düzelmişti kendi kendine Driverını silmişti driveri yeniden indirdiğimde sorunla bir daha karşılaşmamıştım.

Ekran kartı sorunu değil demişsiniz ama ben ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İlk hatayı aldıktan sonra sistemi kapatıp açtığınızda bir daha aynı sorunla karşılaşmış mıydınız?

Anlık olabiliyor yazılımsal olarak benim ekran kartımda bu tarz bir sorun olmuştu ekran yamulmuştu sonra düzelmişti kendi kendine driverını silmişti driveri yeniden indirdiğimde sorunla bir daha karşılaşmamıştım.

Evet karşılaştım.

Güncel olarak sorunun neden olduğunu bulamadım ama yine de DDU ile driver silip tekrar kurdum sistem dosyaları onardım ve GPU testi yaptım.

@Recep Baltaş hocam sorun ya monitör ya da kablo olduğu kesinleşti ekran kartı ve diğer parçalar sağlam farklı bilgisayarda denedim aynısı oldu kafama takılan birey var şimdi ise Alt Tab yapınca oyuna dönünce bazen saniye başı görüntü yukarıdan aşağıya iniyor durmadan ve böyle kalıyor monitör aç kapa yapınca düzeliyor bu kablo ile alakalı olabilir mi servise göndereceğim ama Türkiye şartları belli pek bakacaklarını sanmıyorum böyle bir olayla hiç karşılaştınız mı önceden?

Son düzenleme: