Yok hocam G615lr için demiştim. Ama zaten benim laptop veya kasa alma işim YKS sonucuma göre olacakmış. G18'ler nasıl bu arada?
18 inç güzel olurdu. Onların soğutması nasıldır?
Yeni yıla girince yeni model laptoplar çıkacaktır. Nedense piyasa kıt şu an. Ama aklımda ya ucuz olsun nispeten diye G615lr var. Ya da 18 inç 5070 Ti veya 5080 Vector kasa düşünmeye başladım. Onlar cidden çok güzel soğutma sistemine sahip. En azından aklımda bir model kalsın ileride alırken iyi olur.
Hangi G18 model için konuştuğunuza göre değişir. YKS sonucunuza göre alınacaksa seneye o vakit geldiğinde konu açmanız daha mantıklı olur, o zaman ki piyasa ile günümüzdeki piyasa arasında uçurum olacak aklınızda oluşturacağınız modellerin stokları bile kalmayabilir. Yılbaşında BYD & Quanta kasaların sağlam modelleri gelir anca, diğer büyük firmaların yeni kasalarını duyurmasına daha çok var. G615LR için konuşursak 1-2 şikayete bakarak hemen göz karartmamak gerek ki ben daha öyle bir şikayet bile göremedim, önerdiğim tüm kullanıcıların hepsi fazlasıyla memnun. Tek baz almanız gereken kriterde soğutma olmamalı, 18 inç Vector modeller üzmez ama (birkaç tane problemleri var ama olsun).

Hangi G18 model için konuştuğunuza göre değişir. YKS sonucunuza göre alınacaksa seneye o vakit geldiğinde konu açmanız daha mantıklı olur, o zaman ki piyasa ile günümüzdeki piyasa arasında uçurum olacak aklınızda oluşturacağınız modellerin stokları bile kalmayabilir. Yılbaşında BYD & Quanta kasaların sağlam modelleri gelir anca, diğer büyük firmaların yeni kasalarını duyurmasına daha çok var. G615LR için konuşursak 1-2 şikayete bakarak hemen göz karartmamak gerek ki ben daha öyle bir şikayet bile göremedim, önerdiğim tüm kullanıcıların hepsi fazlasıyla memnun. Tek baz almanız gereken kriterde soğutma olmamalı, 18 inç Vector modeller üzmez ama (birkaç tane problemleri var ama olsun).

Teşekkür ederim. 16 inç, gözlük kullandığım için (yüksek derece) bazen küçük geliyor yazılar. Oyun oynarken pek konforlu gelmemişti. Ondan sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
G614 kasalar bazında konuşuyorsanız evet iade eden kişiler var. G615 modellere gelirsek aslında Vapor Chamber soğutma sistemine sahip olduğu için sıvı metal, CPU / GPU arasına ince tabaka halinde sürülüyor (fazla sürülmesi vs. gibi konular çok daha ekstrem durumlara kaçıyor bu sebeple). Basınç & ısı dağılımı Vapor Chamber soğutmalı kasalarda daha iyi, düz ve pürüzsüz yüzey gibi avantajlarıda var. ROG cihazların genelde kalite / kontrol kısmı iyi oluyor bu tür modellerde, sıvı metal sürülü yerlerin çevresi izole edilmiştir zaten. Hem sıvı metal akma konusu sizin için korku oluşturuyorsa baştan Acer düşünmemeniz gerek (sıvı metal akma konularında 1 numaradır kendileri).

Şu scar ile strixin soğutma aynı mı scarların içinde ekstra boru var diye biliyorum. Ben scar kullanıcısıyım asusun bu modelleri çok iyi.

Şu anki piyasada 100 bin TL'ye eli yüzü düzgün 5070 Ti bulmak bile çok zor. RAM krizi biter umarım seneye ağustosa kadar.
Harbi ya ek bandrol vergisi falan gelecekmiş birde Allah sonumuzu hayır etsin. Bence omen max 16 5070 ti 255hx de bakabilirsiniz

Şu Scar ile STRIX'in soğutma aynı mı scarların içinde ekstra boru var diye biliyorum. Ben Scar kullanıcısıyım ASUS'un bu modelleri çok iyi.

Harbi ya ek bandrol vergisi falan gelecekmiş bir de Allah sonumuzu hayır etsin. Bence Omen Max 16 5070 Ti 255hx de bakabilirsiniz
Scar modellerin içinde ekstra bakır boru yok, attığım videoyu inceleyebilirsiniz. İki modelde de TG Conductonaut Extreme sıvı metal termal macunu CPU + GPU sürülmüş durumda, Vapor Chamber ve fan yapılarıda benzer.