22723

Uzman
Merak ettiğim bir model. Soğutma sistemi vs nasıl?
Recep Baltaş inceleme videosu çekmişti; videoda GPU 105-110W çekerken 80 üstünde GPU derecesine sahipti. Tahminen fanlar 4000 RPM'de çalışıyordu. Max. 6000-7000 RPM arası dönüyor diye aklımda kalmış. Soğutma sistemi 5070 Ti 140W ve U9 275HX'i kaldırabilir mi?
Çok merak ettiğim ancak incelemesi sınırlı bir model.

CPU üzerinde sıvı metal termal macun ve 4 tane bakır boru mevcut, CPU tarafındaki soğutması iyi denebilir. GPU kısmına gelirsek GDDR7 platformundaki çoğu GPU böyle artık, GPU 80 üstü dereceleri görünce direkt endişe etmenize gerek yok. 2024 Helios Neo kasalar ile soğutma tarafında büyük bir fark yok, yeterli kaynak bulamadıysanız o kasalarında incelemelerine göz gezdirebilirsiniz. Acer'ın 2025 model çoğu kasasında driver problemleri yaşanıyor ayrıca, aklınızda bulunsun. Bütçeniz nedir? Daha kaliteli cihazlar bulunabilir.

CPU üzerinde sıvı metal termal macun ve 4 tane bakır boru mevcut, CPU tarafındaki soğutması iyi denebilir. GPU kısmına gelirsek GDDR7 platformundaki çoğu GPU böyle artık, GPU 80 üstü dereceleri görünce direkt endişe etmenize gerek yok. 2024 Helios Neo kasalar ile soğutma tarafında büyük bir fark yok, yeterli kaynak bulamadıysanız o kasalarında incelemelerine göz gezdirebilirsiniz. Acer'ın 2025 model çoğu kasasında driver problemleri yaşanıyor ayrıca, aklınızda bulunsun. Bütçeniz nedir? Daha kaliteli cihazlar bulunabilir.

100 bin TL altına pek cihaz yok gibi hocam ya bakıyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:
100 bin TL altına pek cihaz yok gibi hocam ya bakıyorum da.
Bütçenizi hafiften aşmanızı rica edeceğim:

Hem GPU hem CPU sıvı metal termal macunlu, bunun yanında Vapor Chamber + 3 fanlı mükemmel bir soğutma sistemi sunuyor. Ray Tracing tarafında testlerde rakiplerine göre daha geride kalması dışında büyük bir sorunu yok. Tam çevre RGB aydınlatmalı + kolay bir şekilde açılabilir vidasız kasa, G-Sync, 2 adet Thunderbolt 5, Wi-Fi 7 ve Windows Hello gibi artılarıda bolca var. 275HX'lı rakiplerine göre CPU biraz düşündürücü gelebilir ama anladığım kadarıyla sistem soğutması & stabilitesi sizin için daha önemli, tölerans gösterilmeye değer ki 255HX fazlasıyla güçlü bir işlemci. Öneririm.

Bütçenizi hafiften aşmanızı rica edeceğim:

Hem GPU hem CPU sıvı metal termal macunlu, bunun yanında Vapor chamber + 3 fanlı mükemmel bir soğutma sistemi sunuyor. Ray Tracing tarafında testlerde rakiplerine göre daha geride kalması dışında büyük bir sorunu yok. Tam çevre RGB aydınlatmalı + kolay bir şekilde açılabilir vidasız kasa, G-Sync, 2 adet Thunderbolt 5, Wi-Fi 7 ve Windows hello gibi artıları da bolca var. 275Hx'lı rakiplerine göre CPU biraz düşündürücü gelebilir ama anladığım kadarıyla sistem soğutması & stabilitesi sizin için daha önemli, tölerans gösterilmeye değer ki 255hx fazlasıyla güçlü bir işlemci. Öneririm.

İşin asli Vector 17 kasalı U9 275HX, 5070 Ti GameGaraj 9XL kullandım, keşke değişim için yollamasaydim diyorum. RAM'ler 95 derece olup oyundan atıyor diye vermiştim. Değişim ret yiyince iade oldu. Benden bagimsiz. ASUS kasada da sıvı metal fabrika çıkışı sağlam gelmezse 30W'da 100 derece gordugu için iade eden kişiler var. Soğutma sistemi güzel ama bilmiyorum çok para.

İşin asli Vector 17 kasalı U9 275HX, 5070 Ti GameGaraj 9XL kullandım, keşke değişim için yollamasaydim diyorum. RAM'ler 95 derece olup oyundan atıyor diye vermiştim. Değişim ret yiyince iade oldu. Benden bagimsiz. ASUS kasada da sıvı metal fabrika çıkışı sağlam gelmezse 30W'da 100 derece gordugu için iade eden kişiler var. Soğutma sistemi güzel ama bilmiyorum çok para.
G614 kasalar bazında konuşuyorsanız evet iade eden kişiler var. G615 modellere gelirsek aslında Vapor Chamber soğutma sistemine sahip olduğu için sıvı metal, CPU / GPU arasına ince tabaka halinde sürülüyor (fazla sürülmesi vs. gibi konular çok daha ekstrem durumlara kaçıyor bu sebeple). Basınç & ısı dağılımı Vapor Chamber soğutmalı kasalarda daha iyi, düz ve pürüzsüz yüzey gibi avantajlarıda var. ROG cihazların genelde kalite / kontrol kısmı iyi oluyor bu tür modellerde, sıvı metal sürülü yerlerin çevresi izole edilmiştir zaten. Hem sıvı metal akma konusu sizin için korku oluşturuyorsa baştan Acer düşünmemeniz gerek (sıvı metal akma konularında 1 numaradır kendileri).

G614 kasalar bazında konuşuyorsanız evet iade eden kişiler var. G615 modellere gelirsek aslında Vapor chamber soğutma sistemine sahip olduğu için sıvı metal, CPU / GPU arasına ince tabaka halinde sürülüyor (fazla sürülmesi vs. gibi konular çok daha ekstrem durumlara kaçıyor bu sebeple). Basınç & ısı dağılımı Vapor chamber soğutmalı kasalarda daha iyi, düz ve pürüzsüz yüzey gibi avantajları da var. ROG cihazların genelde kalite / kontrol kısmı iyi oluyor bu tür modellerde, sıvı metal sürülü yerlerin çevresi izole edilmiştir zaten. Hem sıvı metal akma konusu sizin için korku oluşturuyorsa baştan Acer düşünmemeniz gerek (sıvı metal akma konularında 1 numaradır kendileri).

Yok hocam G615lr için demiştim. Ama zaten benim laptop veya kasa alma işim YKS sonucuma göre olacakmış. G18'ler nasıl bu arada?
18 inç güzel olurdu. Onların soğutması nasıldır?
Yeni yıla girince yeni model laptoplar çıkacaktır. Nedense piyasa kıt şu an. Ama aklımda ya ucuz olsun nispeten diye G615lr var. Ya da 18 inç 5070 Ti veya 5080 Vector kasa düşünmeye başladım. Onlar cidden çok güzel soğutma sistemine sahip. En azından aklımda bir model kalsın ileride alırken iyi olur.