Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

samo06

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Acer Swift GO 14 model laptop aldım ve içinde Linux yüklüydü. Windows kurarken "Windows kurarken hiçbir sürücü bulunamadı" hatası aldım. İnternetten araştırdım ve sorunu çözmek için iki yol olduğunu öğrendim:

1. BIOS'tan VMD'yi devre dışı bırakmak.

2. Bir dosyayı format diskine atmak.

Ancak, Windows yüklü bir bilgisayarım olmadığı için o dosyayı indirip format diskine atamıyorum. Ayrıca, BIOS'ta VMD ayarı olmadığı için de bu seçeneği devre dışı bırakmam mümkün değil. Ne yapmam lazım?

Çözüm
Acer'de direkt görünmüyordu diye hatırlıyorum. Şu videoya bakabilirsin:

Başka bir bilgisayara erişim imkanınız varsa bir flash bellek bulun ve bu linkteki dosyayı indirin:

İndirdikten sonra, ''İndirilenler'' kısmına gelin ve boş bir ekrana sağ tıklayın. Terminalde aç seçeneğine tıklayın.
Terminal ekranı karşınıza gelince şu kodu yazın: ./SetupRST.exe -extractdrivers SetupRST_extracted
Kodu yazdıktan sonra Enter yapın geçin.
İndirilenler kısmına tekrar geldiğinizde dosyaların ayıklandığını göreceksiniz. Ayıklanan dosyanın içine girin ve sadece ''VMD'' klasörünü flash belleğinize atın.

Son olarak; kurulum yaparken sürücüleri görmeyecek doğal olarak, ''Sürücü Yükle'' kısmından flash belleğinizi seçin ve VMD dosyasını seçin. Sürücüyü kurun. Sorun çözülecektir.

Son düzenleyen: Moderatör: