ukmawxu

Üyecik
Arkadaşlar, zincir kahvecilerde ve belediyenin ücretsiz Wi-Fi ağlarına bağlanırken sorun var.

Telefonuma ve evdeki Wi-Fi'ye bağlanırken sorun yok. Free ağlara bağlanmak uzun sürede bağlandıktan sonra da hiçbir şekilde sayfa açılmıyor. Bilgisayarım Acer TravelMate P14.

20260803_193220.webp

20260803_193251.webp

Windows+r yapıp ncpa.cpl yaz ve ağ bağlantılarını aç hocam. Wi-Fi bağdaştırıcına sağ tıklayıp özelliklere gel. İnternet protokolü sürüm 4 seçeneğine 2 kere tıkla. DNS sunucu adresini otomatik olarak al seçeneğini işaretleyip kaydet.

Evet, bu dedikleriniz yaptım. Bir süre yapay zeka ile sorunu çözmeye çalıştım ve bunları önerdi. Sorun değişmedi. Opera YouTube, Instagram gibi siteleri açarken Chrome' hiçbir şeyi açmıyor, sadece Google açılıyor.

Ben de 2-3 gündür bu sorun ile uğraşıyorum. Bu bilgisayarı 1 yıldır kullanıyorum, daha önce böyle Wi-Fi ağlarına bağlamayı denemiştim sinirim bozuldu. Öneriniz tekrarladım ama sonuç aynı

@ukmawxu, bana sorun sertifika kaynaklı gibi geldi. O yüzden ben de farklı bir çözüm yolu izlemeyi tavsiye ediyorum.

Windows + R atın, açılan pencereye gpedit.msc yazın. Oradan; Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > İnternet İletişimi Yönetimi > İnternet İletişimi Ayarları yolunu izleyin. Sağ tarafta Kök Sertifikaları Otomatik Güncelleştirmeyi Kapat seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu ayarın Devre dışı bırakıldı olmasına özen gösterin.

Bilgisayarı yeniden başlatın sonrasında CMD'yi açın. Açılan pencereye sfc /scannow atın. İşlem bittiğinde bilgisayarı tekrar yeniden başlatın ve deneyin. Sorun çözülmezse haberdar edin, diğer yolları deneyelim.

@ukmawxu, bana sorun sertifika kaynaklı gibi geldi. O yüzden ben de farklı bir çözüm yolu izlemeyi tavsiye ediyorum.

Windows + R atın, açılan pencereye gpedit.msc yazın. Oradan; Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > İnternet İletişimi Yönetimi > İnternet İletişimi Ayarları yolunu izleyin. Sağ tarafta Kök Sertifikaları Otomatik Güncelleştirmeyi Kapat seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu ayarın Devre dışı bırakıldı olmasına özen gösterin.

Bilgisayarı yeniden başlatın sonrasında CMD'yi açın. Açılan pencereye sfc /scannow atın. İşlem bittiğinde bilgisayarı tekrar yeniden başlatın ve deneyin. Sorun çözülmezse haberdar edin, diğer yolları deneyelim.
Böyle bir hata oluştu

Hocam ayarlardan Wi-Fi ayarına girip Rastgele donanım adresleri seçeneğini kapalı yapın.
Ayar aynen söylediğiniz gibi

Dosya Ekleri

• 20260803_202431.webp
    20260803_202431.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 3