Torukojin Kaneki
Başarılı
Açık lisede başarılı olmak mümkün mü? Deneyimleyen, bilen varsa merak ediyorum.
Başarılıdan kastın nedir? Başarılı olmak kişiden kişiye değişen bir şey.
Ciddi anlamda iyi bir üniversite ODTÜ vb. veya yurt dışında üniversite.
9. sınıf ve dil istiyorum.11 ve 12'de açık liseye geçip Hacettepe ODTÜ kazanan arkadaşlarım var, evet. Ama burada sadece üniversite adı önemli değil. Bölümün de önemli. Neyse konudan şaşmayalım. Okul cidden sana zaman kaybı gibi geliyorsa ve evde çalışabiliyorsan 11 veya 12'de açık liseye geçmelisin. Kaçıncı sınıfsın?
Dil bölümü mantıklı mı ve kasiyerlik olayı var mı cidden? Lise bitince yurtdışına okumaya gitmek mümkün mü?Hocam daha yolun başı. 11'e kadar sabredin derim. Şu an açığa geçseniz temel atamayacaksınız büyük ihtimalle. Yerinde olsam 11'e kadar dil ve matematik çalışırım. Ben de Hacettepe'de Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okuyorum bu arada, soracağın soru varsa dille ilgili sorabilirsin.
Lise bitince yurtdışına okumaya gitmek mevzusunu hiç bilmiyorum. Üniversitede erasmus olur work and travel olur gider gelirsiniz orası ayrı. Kasiyerlik olayı da tamamen size bağlı. Eğer siz kendinizi geliştirmezseniz, iyi bir üniversiteye giremezseniz, işe girme zamanı cv'nizi dolduracak bir şeyiniz olmazsa; tabii ki de kasiyerliğe adım atarsınız. Kasiyer olmak kötü bir şey değil bu arada yanlış anlaşılmasın. Diğer bir karalama da yapay zeka olayı. Yapay zeka dil bölümlerinin önünü kapatacak noktaya gelirse; sayısal, eşit ağırlık ve sözel için de kapatacak noktaya gelmiş olur. Dil bölümü tamamen çeviriden ibaret değildir. Merak etmeyin işsiz kalırsak bütün bölümler olarak birlikte işsiz kalacağızDil bölümü mantıklı mı ve kasiyerlik olayı var mı cidden? Lise bitince yurtdışına okumaya gitmek mümkün mü?
Hocam peki ne eklemeliyim sizce 2. dil? Yazılım falan ne önerirsiniz? Şu anlık edebiyat tek ders olduğu zaman Türkçe yerine İngilizce kitap okuyorum.Lise bitince yurtdışına okumaya gitmek mevzusunu hiç bilmiyorum. Üniversitede erasmus olur work and travel olur gider gelirsiniz orası ayrı. Kasiyerlik olayı da tamamen size bağlı. Eğer siz kendinizi geliştirmezseniz, iyi bir üniversiteye giremezseniz, işe girme zamanı cv'nizi dolduracak bir şeyiniz olmazsa; tabii ki de kasiyerliğe adım atarsınız. Kasiyer olmak kötü bir şey değil bu arada yanlış anlaşılmasın. Diğer bir karalama da yapay zeka olayı. Yapay zeka dil bölümlerinin önünü kapatacak noktaya gelirse; sayısal, eşit ağırlık ve sözel için de kapatacak noktaya gelmiş olur. Dil bölümü tamamen çeviriden ibaret değildir. Merak etmeyin işsiz kalırsak bütün bölümler olarak birlikte işsiz kalacağız![]()
Hocam peki ne eklemeliyim sizce 2. dil? Yazılım falan ne önerirsiniz? Şu anlık edebiyat tek ders olduğu zaman Türkçe yerine İngilizce kitap okuyorum.