Başarılı olmaktan kastın nedir? İyi bir üniversite yazmışsın, en kralı gelir. Bak, ben kendimden örnek vereyim. Sana durumumu açıklayayım. Benim gittiğim lise, okula yerleşemeyen çöpleri toplamak için yapılmış bir liseydi. Daha açmam gerekirse, Benim bir arkadaşım var, Tercih zamanı en düşük diploma notunu isteyen okulları yazmışlar, hiçbiri almamış. Bunlar Millî Eğitime gitmiş, bütün tercihler bitince. Millî Eğitim okuduğum okula göndermiş. Okulumda dokuzuncu sınıftan onuncu sınıfa geçen kişi sayısı üç dört. Yani sınıf bazında dört tane sınıf var, her sınıftan üç dört kişi geçiyor. Yüzde sekseni süriyeli. Neredeyse her ay en az bir tane bıçaklı kavga oluyor. Ben on ikinci sınıfa ulaştığımda ya da on ikinci sınıfa geçeceğim yaz ayında diyelim, pay nedir, payda nedir bilmiyorum. Bak, yemin ederim ki, ben kağıt üzerinde bölme işlemini yapamaz durumdaydım. Şu an TYT’de yaklaşık doksan net yapıyorum. AYT’de otuz yapıyorum ve ben staja gidiyorum. Bunları staja ve okula giderken yaptım; haftanın beş günü doluyum. Yani demek istediğim okul düşündüğğn kadar önemli bir erken değil, tabii galatasaray gibi liseler hariç. ben yerinde olsam kesinlikle açık liseye geçmezdim. Lise bir daha gelmez. çevren kötü diye değişeceksen okulunu değiştir, sınıfını değiştir. Bak, illa okula gerek yok, sınıfı değiştir. Sosyal ol biraz. Güler yüzlü ol, yardımsever ol. Elbet sorunların çözülür. Eğer arkadaş sorunu var diye değiştiriyorsan diye söylüyorum yanlış anlaşılmasın. Ama iyi niyetle saflığı karıştırma.