Detaylar
Kim cevapladı?mburakkarakas
Yetkin
Arkadaşlar bu sene YKS'ye üçüncü girişimde 4 yıllık açık öğretim kazandım. Cumartesi günü sınavım var, sınava gittiğimde öğrencilerle tanışıp arkadaş olabilir miyim?
Yani, çok arkadaş canlısı biriyseniz olabilir ama ben ikinci üniversite kapsamında okumaktayım 4 yıldır ve bir tane bile arkadaşım yok. Çünkü geneli ya yaşadığınız yerin dışında bir yerde yaşıyor ya da yaş olarak birbirinize denk olmuyorsunuz, bu da kafa yapısı olarak farklı olduğunuz için istemsizce arkadaş olmanızın önüne geçiyor diyebilirim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Blackjaz
Becerikli
İkinci üniversite kapsamında açıköğretimden ben de okuyorum. Genel olarak sınavlara giren kişiler rastgeledir. Aynı bölüm ve aynı dersleri alan kişilere denk gelmek zor. Sorma amacınız aynı bölümden birileri ile iletişime geçmek ise umduğunuzu bulamayabilirsiniz. Bunun yerine okulunuzun topluluk programlarına yönelmenizi öneririm.
Eğer bölüm, ders vs. aynı olsun gibisinden bir derdiniz yok ise zaten konu açıköğretim veya üniversite okumak ile alakası kalmıyor. Herhangi biri ile iletişime geçip arkadaş olmak sizin sosyal beceriniz. Arkadaş canlısı biri iseniz çok rahat arkadaş edinirsiniz. Yaşıtlarınla iletişim kurmak istiyorsan da aralık geniş olabilir. 20 yaşında da çok var, 30 yaşında da. 50-60 yaşında gelen de var. Pandemiden önce 70 yaşında bir teyze denk gelmişti. Torununa örnek olmak için okuduğunu söylemişti. Sevimli bir arkadaşımızdı. ^_^
Bu arada çoğu kişi çalışıyor ya da ikinci üniversite okuyor. Genellikle herkes sınava girip çıkayım da işime gücüme bakayım derdinde oluyor. Ayrıca birçok kişinin yaşadığı yer farklı olabiliyor. Herkes böyle değil tabii, yanlış anlaşılma olmasın. Mesela ben elimi kolumu sallaya sallaya sınava giderim. Rahatımdır, yürüyüşe çıkmışım gibi düşünürüm. Yağmur çamur yoksa tabii
Eğer bölüm, ders vs. aynı olsun gibisinden bir derdiniz yok ise zaten konu açıköğretim veya üniversite okumak ile alakası kalmıyor. Herhangi biri ile iletişime geçip arkadaş olmak sizin sosyal beceriniz. Arkadaş canlısı biri iseniz çok rahat arkadaş edinirsiniz. Yaşıtlarınla iletişim kurmak istiyorsan da aralık geniş olabilir. 20 yaşında da çok var, 30 yaşında da. 50-60 yaşında gelen de var. Pandemiden önce 70 yaşında bir teyze denk gelmişti. Torununa örnek olmak için okuduğunu söylemişti. Sevimli bir arkadaşımızdı. ^_^
Bu arada çoğu kişi çalışıyor ya da ikinci üniversite okuyor. Genellikle herkes sınava girip çıkayım da işime gücüme bakayım derdinde oluyor. Ayrıca birçok kişinin yaşadığı yer farklı olabiliyor. Herkes böyle değil tabii, yanlış anlaşılma olmasın. Mesela ben elimi kolumu sallaya sallaya sınava giderim. Rahatımdır, yürüyüşe çıkmışım gibi düşünürüm. Yağmur çamur yoksa tabii
Ata Tuğkan
Uzman
40 yaşında dayılarla aynı sınıfa girince yaşanacak şok. 
Yağmur_asln
Üyecik
Yaşıtın zor bulursun.