Abiciğim var diyorum var internette 5 saniye "mülakatsız alınan bölümler" diye aratsanız onlarca farklı kurumun aldığı binlerce kişiyi görebilirsiniz. Örneğin kafadan çevre ve şehircilik bakanlığı geçen sene gümrüklere mülakatsız çevre mühendisi alımı yaptı. Öğretmenlikte mülakat olması mülakatsız alım yapılan bölümlerin olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Arkadaş zaten afet yönetimi okumuş bir de açıktan bölüm okumak istiyor. Açıkta da öğretmenlik olmadığına göre konuyu öğretmenliğe getirmenizin hiçbir mantığı yok.

İşini iyi yaparsan da dünyada işini bir tek sen mi iyi yapıyorsun? Bu ülkede artık yılda 5000'e yakın yazılım/bilgisayar mühendisi mezun oluyor bu adamların hadi seni kırmayayım yarısı gerçekten kafası yazılıma basan insanlar olsa 2500 tane kalifiye adam mezun oluyor. Bu adamlar piyasayı doyururken diploması dahi olmayan birisi sektörde ne kadar yer bulabilir zannediyorsun? Artık 2020 yılında değiliz ki 2 kod yazabilen direkt iş bulsun.

Kardeşim hiçbir şey o kadar kolay değil. Başka evrende mi yaşıyorsunuz. Öğretmenliği örnek olarak gösterdim. Kaç tane ölüm oldu meslek belirtince sanki sadece o meslek için söylediğimi sanmayın. Üniversite mezunları çoğu işsiz işi olanın çoğu da kasiyerlik yapıyor veya başka işler. Torpilsiz çok zor bu işler İsviçre de mi yaşıyorsunuz bilmiyorum. Yazılımda da belirttiğim gibi yapabilirse tabii. Herkes yapacak diye bir şey yok. Öğrenmek yapmak isteyen mesleğini seven her türlü başarıyor yapıyor. Benim 1 yıl bile olmadı modelleme öğrendim yüzde 80 hakimim. İsteyen her şeyi yapabilir öğrenebilir tabii severek yaparsa. İşini iyi yaparsa her yerde iş bulabilir sadece Türkiye olarak düşünme. Yurt dışına da freelance iş yapabilir.

Kardeşim hiçbir şey o kadar kolay değil. Başka evrende mi yaşıyorsunuz. Öğretmenliği örnek olarak gösterdim. Kaç tane ölüm oldu meslek belirtince sanki sadece o meslek için söylediğimi sanmayın. Üniversite mezunları çoğu işsiz işi olanın çoğu da kasiyerlik yapıyor veya başka işler. Torpilsiz çok zor bu işler İsviçre de mi yaşıyorsunuz bilmiyorum. Yazılımda da belirttiğim gibi yapabilirse tabii. Herkes yapacak diye bir şey yok. Öğrenmek yapmak isteyen mesleğini seven her türlü başarıyor yapıyor. Benim 1 yıl bile olmadı modelleme öğrendim yüzde 80 hakimim. İsteyen her şeyi yapabilir öğrenebilir tabii severek yaparsa. İşini iyi yaparsa her yerde iş bulabilir sadece Türkiye olarak düşünme. Yurt dışına da freelance iş yapabilir.

Abiciğim ben dünyadayım da siz başka bir evrende olabilirsiniz çünkü mülakatsız alım olduğunu gösteriyorum size. Bakın söylemiyorum gösteriyorum. KPSS sınavına giriyorsun puan alıyorsun, sonra üniversite tercihi gibi tercih yapıyorsun ve puanına göre atama yapıyorsun. Siz hala yok insanlar intihar ediyormuş da yok işsiz olanın çoğu kasiyerlik yapıyormuş da alakasız alakasız şeyler söylüyorsunuz. Kimi insanın hayali kamuda çalışmaktır, mesleğini kamu bünyesinde yürütmektir. Siz ise mülakatsız alım yapan bölümler olduğu halde insanlara her yerde mülakat var, torpil var o var bu var diyerek heves öldürüyorsunuz yapmayın. Ha diyebilirsin ki mülakatlı bölümlerde torpil çok var o yüzden önermiyorum eyvallah ama her bölümde mülakat olmadığı gerçeğini kabul edin rica ediyorum.

Abiciğim ben dünyadayım da siz başka bir evrende olabilirsiniz çünkü mülakatsız alım olduğunu gösteriyorum size. Bakın söylemiyorum gösteriyorum. KPSS sınavına giriyorsun puan alıyorsun, sonra üniversite tercihi gibi tercih yapıyorsun ve puanına göre atama yapıyorsun. Siz hala yok insanlar intihar ediyormuş da yok işsiz olanın çoğu kasiyerlik yapıyormuş da alakasız alakasız şeyler söylüyorsunuz. Kimi insanın hayali kamuda çalışmaktır, mesleğini kamu bünyesinde yürütmektir. Siz ise mülakatsız alım yapan bölümler olduğu halde insanlara her yerde mülakat var, torpil var o var bu var diyerek heves öldürüyorsunuz yapmayın. Ha diyebilirsin ki mülakatlı bölümlerde torpil çok var o yüzden önermiyorum eyvallah ama her bölümde mülakat olmadığı gerçeğini kabul edin rica ediyorum.

Peki kardeşim herkes mülakatsız yerlere puanla yerleşiyor. Haklı olan sizsiniz.

Peki kardeşim herkes mülakatsız yerlere puanla yerleşiyor. Haklı olan sizsiniz.

Hayır alıntıladığınız yorumumda bile kimi alımda mülakat olduğunu ama mülakatsız alımlar olduğunu ve bunların sayısının o kadar az olmadığını söylemişim. Yine kendi kendinize benim yerime argüman yaratıyorsunuz. Tartışma adabına sahip değilseniz lütfen bir daha görüş belirtmeyin. Teşekkür ederim.

Hayır alıntıladığınız yorumumda bile kimi alımda mülakat olduğunu ama mülakatsız alımlar olduğunu ve bunların sayısının o kadar az olmadığını söylemişim. Yine kendi kendinize benim yerime argüman yaratıyorsunuz. Tartışma adabına sahip değilseniz lütfen bir daha görüş belirtmeyin. Teşekkür ederim.

Siz haklısınız dedim argo kelime kullanmadım. Her şeye alınacaksanız tartışmaya girmeyin lütfen.

Tabii ki zor hayatta hiçbir şey kolay değil. Hep en iyisi olmaya çalışmak lazım. Mücadele etmek gerekiyor. Bir de hintler piyasayı ele geçirmişler. En iyinin de iyisi olmak lazım. Ama insan istedikten sonra her şeyi yapabilir bence.
Ek olarak, alan değiştirdim deli gibi çalıştım. 3D model oluşturmak bir şeyler yapmak istiyordum. Üstelik meslek olarak da severek yapıyordum. 4 ay gibi sürede sadece 2 tane kurs aldım bitirdim. Notlarımı aldım sıkı çalıştım iş teklifi aldım proje yaptım beğenildi. 7 ay şirkette çalıştım VR'a bile projeyi yaptım. Ki diğer program bilmeden. Sonrasında devam ettim eksiklerim var mı var ama mücadele ediyorum. En iyisini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum her detayı her şeyi öğrenmek. Önemli olan sonuna kadar gidebilmek öyle insanlar kazanıyor.

Bitmemiş projemden 2 tane örnek ekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20250318-WA0020.webp
    IMG-20250318-WA0020.webp
    108,8 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG-20250318-WA0019.webp
    IMG-20250318-WA0019.webp
    134,5 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme: