Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Abiciğim var diyorum var internette 5 saniye "mülakatsız alınan bölümler" diye aratsanız onlarca farklı kurumun aldığı binlerce kişiyi görebilirsiniz. Örneğin kafadan çevre ve şehircilik bakanlığı geçen sene gümrüklere mülakatsız çevre mühendisi alımı yaptı. Öğretmenlikte mülakat olması mülakatsız alım yapılan bölümlerin olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Arkadaş zaten afet yönetimi okumuş bir de açıktan bölüm okumak istiyor. Açıkta da öğretmenlik olmadığına göre konuyu öğretmenliğe getirmenizin hiçbir mantığı yok.
İşini iyi yaparsan da dünyada işini bir tek sen mi iyi yapıyorsun? Bu ülkede artık yılda 5000'e yakın yazılım/bilgisayar mühendisi mezun oluyor bu adamların hadi seni kırmayayım yarısı gerçekten kafası yazılıma basan insanlar olsa 2500 tane kalifiye adam mezun oluyor. Bu adamlar piyasayı doyururken diploması dahi olmayan birisi sektörde ne kadar yer bulabilir zannediyorsun? Artık 2020 yılında değiliz ki 2 kod yazabilen direkt iş bulsun.
Kardeşim hiçbir şey o kadar kolay değil. Başka evrende mi yaşıyorsunuz. Öğretmenliği örnek olarak gösterdim. Kaç tane ölüm oldu meslek belirtince sanki sadece o meslek için söylediğimi sanmayın. Üniversite mezunları çoğu işsiz işi olanın çoğu da kasiyerlik yapıyor veya başka işler. Torpilsiz çok zor bu işler İsviçre de mi yaşıyorsunuz bilmiyorum. Yazılımda da belirttiğim gibi yapabilirse tabii. Herkes yapacak diye bir şey yok. Öğrenmek yapmak isteyen mesleğini seven her türlü başarıyor yapıyor. Benim 1 yıl bile olmadı modelleme öğrendim yüzde 80 hakimim. İsteyen her şeyi yapabilir öğrenebilir tabii severek yaparsa. İşini iyi yaparsa her yerde iş bulabilir sadece Türkiye olarak düşünme. Yurt dışına da freelance iş yapabilir.