frostbite

Çalışkan
Trendyol'dan alışveriş yapmayı artık kimseye önermiyorum. Recep Baltaş da Twitter ve YouTube'da bu politikalar ile ilgili çok sesini duyurmaya çalıştı ve burada Türkiye'de müşteriler olarak gerçekten halimize acıyorum. İyi politikaları suistimal edenler de var biliyorum ama yaşadığım olaydan sonra ne düşüneceğimi bilemiyorum.

Trendyol üzerinden bir gamepad sipariş ettim. Ürünün kutusunu bile açmadan, olduğu gibi iade ettim. Ama Trendyol iademi hiçbir mantıklı açıklama yapmadan reddetti ve ürünü bana geri gönderdi. Ne ürün kusurluydu ne de ambalajı bozulmuştu. Bu sırada Amazon'dan da bir tıraş makinesi sipariş etmiştim. Prime fırsatları geldi ve ürünün bir üst modeli aldığım ürünün fiyatına düşmüştü, aldığım ürünü iade edip onu alacaktım. Ürünü iade etmek istediğimde, paket daha adamlara ulaşmadan paramı iade ettiler. Bu kadar net, bu kadar kullanıcı dostu bir yaklaşım. Kaç yıldan beri böyle, Amazon'a nazar değmesin.

Şu an elimde istemediğim bir ürün var, para iadesi yapılmadı ve tekrar iade etmeye çalışsam yine reddederler. Bir ürün iadesini bu kadar zorlaştıran bir platformda bir daha alışveriş yapar mıyım? Kesinlikle hayır. Daha önce de benzer bir şey yaşamıştım, o yüzden oradan alışveriş yapıp bunları yaşamam benim hatam maalesef. Bir şey alacaksanız Trendyol yerine Amazon'u şiddetle öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reklam gibi olmasın. Ama Hepsiburada da premium üyeliğim var. Bedava max üyeliği ve düşük fiyatlı ürünlerde kargo da almaması ve hepsi para iadeleriyle premium ücretinin fazlasını geri alıyorum.
Premium üyelikten dolayı da olabilir. İadelerde hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Hatta sağlık nedenlerinden dolayı ilgilemediğim bir ürünümü, (Kahve) pttt kargo 15 gün civarı geciktirmiş, teslim etmemişti.
Aradım hepsiburadayı, hemen iadeyi yaptılar ve 1 gün sonra kahve geldi. Aradığımda, kahveyi geri göndermenize gerek yok sizde kalabilir dediler.

Amazonda da üyeliğim var. (Verdiği oyunlarla Amazon video üyeliği ve indirimlerle, o da verdiğim ücretis fazlasıyla karşılıyor.
Çok alışveriş yapmasam da, şimdiye kadar orada da sorun yaşamadım.

Maalesef, ülkemiz Teksas'a dönmeye başladı. Gücü gücüne yetene...