22723

Uzman
Trendyol’dan satın aldığım HP Omen gaming laptop, Türkiye distribütörü Arena tarafından servise alındı ancak Trendyol, benden servis raporlarında “iade edilebilir veya değişim yapılabilir” şeklinde bir rapor bulunmadığı için iademi kabul etmiyor. Halbuki servis raporunda “anakart arızalıdır, DOA kapsamında işlem yapılabilir” şeklinde bir rapor aldım.

HP’yi arıyorum: “Biz böyle bir rapor veremeyiz, Trendyol’a verdiklerinizi anlatın” diyor.
Arena’yı arıyorum: “Satıcıyı arayın” diyor.

Şimdi ben ne yapacağım?

1760706504045.webp

Trendyol'dan satın aldığım HP Omen gaming laptop, Türkiye distribütörü arena tarafından servise alındı ancak Trendyol, benden servis raporlarında “iade edilebilir veya değişim yapılabilir” şeklinde bir rapor bulunmadığı için iademi kabul etmiyor. Halbuki servis raporunda “anakart arızalıdır, doa kapsamında işlem yapılabilir” şeklinde bir rapor aldım.

HP'yi arıyorum: “biz böyle bir rapor veremeyiz, Trendyol'a verdiklerinizi anlatın” diyor.
Arena'yı arıyorum: “satıcıyı arayın” diyor.

Şimdi ben ne yapacağım?

Eki Görüntüle 193354

Arenayı arayıp tarafınıza değişim iade raporu düzenlenmesini talep edin. Satıcı bu yönde talepte bulunduğunu söyleyin. En kötü ihtimalde THH başvurun.

Trendyol’dan satın aldığım HP Omen gaming laptop, Türkiye distribütörü Arena tarafından servise alındı ancak Trendyol, benden servis raporlarında “iade edilebilir veya değişim yapılabilir” şeklinde bir rapor bulunmadığı için iademi kabul etmiyor. Halbuki servis raporunda “anakart arızalıdır, DOA kapsamında işlem yapılabilir” şeklinde bir rapor aldım.

HP’yi arıyorum: “Biz böyle bir rapor veremeyiz, Trendyol’a verdiklerinizi anlatın” diyor.
Arena’yı arıyorum: “Satıcıyı arayın” diyor.
Anlayamadığım tek bir şey var DOA raporu zaten ''ürün arızalı geldi'' anlamına geliyor. Yani daha ne tarz bir rapor istiyor bunlar? Satıcı ile tekrardan görüşün, gerekli sürecin bir an önce başlatılması gerektiğini aksi halde THH'ye başvuracağınızı bildirin. Dişli bir tüketici olduğunu hissettirmek önemli. Hepsi koparabildiğinden koparma peşinde.

NOT: Ben iki kere normal, bir kere THH ile laptop iade ettim. Böyle bir saçmalık ilk defa duyuyorum.

@Recep Baltaş belki el atar, benim iade raporumu reddeden bir firma Trendyol. İade raporu olsa bile onay verip vermeyeceği belli değil.
Birdaha trendyoldan alışveriş mi asla ancak ve ancak yemek siparişi. Beni bıktırdılar. Hiç bir şey bilmiyorlar cihaz arenada şuan iade alındı. Trendyol a göre doa kapsamında işlem yapılabilir şeklinde servis raporu yetersiz.

Anlayamadığım tek bir şey var doa raporu zaten "ürün arızalı geldi" anlamına geliyor. Yani daha ne tarz bir rapor istiyor bunlar? Satıcı ile tekrardan görüşün, gerekli sürecin bir an önce başlatılması gerektiğini aksi halde THH'ye başvuracağınızı bildirin. Dişli bir tüketici olduğunu hissettirmek önemli. Hepsi koparabildiğinden koparma peşinde.

Ben iki kere normal, bir kere THH ile laptop iade ettim. Böyle bir saçmalık ilk defa duyuyorum.

Bende anlamadım satıcı da gayet iyi niyetli kendileriyle 1 saat önce görüştüm ve patronun toplantıda olduğunu söyledi görevli abla. Gelince arayacak dedi ama şu an bir gelişme yok.

Raporum.

Dosya Ekleri

• IMG-20251006-WA0002.webp
    IMG-20251006-WA0002.webp
    337,4 KB · Görüntüleme: 56
Bende anlamadım satıcı da gayet iyi niyetli kendileriyle 1 saat önce görüştüm ve patronun toplantıda olduğunu söyledi görevli abla. Gelince arayacak dedi ama şu an bir gelişme yok.
Ürünü aldığın daha ilk iki hafta böyle bir sorun yaşadın değil mi? Eğer öyle ise DOA raporu da çıkmışken iade almamaları gibi bir şey kabul edilemez. THH ile karar lehine sonuçlanır, için rahat olsun.

Ürünü aldığın daha ilk iki hafta böyle bir sorun yaşadın değil mi? Eğer öyle ise DOA raporu da çıkmışken iade almamaları gibi bir şey kabul edilemez. THH ile karar lehine sonuçlanır, için rahat olsun.
5 Ay sonra ama satıcı iade kabul etti , arenayi aradığımda bana iade alındı olarak gözüküyor dendi.

5 Ay sonra ama satıcı iade kabul etti , arenayi aradığımda bana iade alındı olarak gözüküyor dendi.
Satıcıdan haber gelmesini bekle, bu rapor çıkmışken kimse yan çizemez.

@Recep Baltaş belki el atar, benim iade raporumu reddeden bir firma Trendyol. İade raporu olsa bile onay verip vermeyeceği belli değil.
Sakın bana THH'ye başvurmadım deme? Böyle bir şey kabul edilemez. Hakkınızı arayın. Zaten fahiş fiyatlara ürün alıyoruz, bir de böyle bir rezilliği kabul mu edelim?

Satıcıdan haber gelmesini bekle, bu rapor çıkmışken kimse yan çizemez.

Sakın bana THH'ye başvurmadım deme? Böyle bir şey kabul edilemez. Hakkınızı arayın. Zaten fahiş fiyatlara ürün alıyoruz, bir de böyle bir rezilliği kabul mu edelim?

Faturamla bile oynandı bu süreçte. THH ile iade aldım ama.