5

5124

Ziyaretçi
Selam,

Yılbaşından sonra ki hafta Adana'ya gideceğim, hayatımda ilk kez Adana'ya seyahat etmiş olacağım. Yaklaşık olarak 3 veya 4 gün kalmayı planlıyorum, daha otel ayarlamadım hangi otel daha iyi? Hangi pansiyon daha iyi? Onları araştırıyorum tabii Adana da yaşayan arkadaşlar varsa tavsiye üzerine değerlendirebilirim. Adana'da bir de nelere dikkat etmeliyim? Gece mesela dışarıya çıkmalı mıyım? Bir de yemek olarak ne önerirsiniz? Şırdan ve Mumbar hariç tabii. Onun dışında istediğinizi önerebilirsiniz. Teşekkürler.

Adana’da yaşayan ve Adanalı birisi olarak seve seve yardımcı olurum.

Öncelikte otel olarak Hiltonsa öneririm, Adana’nın simgesi taş köprüye çok yakın. Yani turistik bölgelere de çok yakın oluyor.

Geceleri çarşıda dışarı çıkmanızı açıkçası çok önermem. Ama Ziyapaşa/Turgut Özal civarı çok elit ve bir sürü üniversiteli genç var. Oralarda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Yemek olarak Adana kebap öneririm tabi ki, tatlı olarak bici bicide yiyebilirsiniz özellikle Adnan Menderes tarafında çok güzel yapıyorlar.

Aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz.

Adana'da yaşayan ve Adanalı birisi olarak seve seve yardımcı olurum.

Öncelikte otel olarak Hiltonsa öneririm, Adana'nın simgesi taş köprüye çok yakın. Yani turistik bölgelere de çok yakın oluyor.

Geceleri çarşıda dışarı çıkmanızı açıkçası çok önermem. Ama Ziyapaşa/Turgut Özal civarı çok elit ve bir sürü üniversiteli genç var. Oralarda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Yemek olarak Adana kebap öneririm tabii ki, tatlı olarak bici bicide yiyebilirsiniz özellikle Adnan Menderes tarafında çok güzel yapıyorlar.

Aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz.

Şu anlık yok gibi hocam aklıma geldiği zaman etiketleyip sorarım teşekkürler yorumunuz için, aslında en çok otel ve pansiyon kafama takılmıştı. Yani Adana'da başıma ne geleceğini bilemem hani rastgele bir oteli seçipte sonra gece vakti özel harekat polisleri basmasın.

Şu anlık yok gibi hocam aklıma geldiği zaman etiketleyip sorarım teşekkürler yorumunuz için, aslında en çok otel ve pansiyon kafama takılmıştı. Yani Adana'da başıma ne geleceğini bilemem hani rastgele bir oteli seçipte sonra gece vakti özel harekat polisleri basmasın.
Hocam gözünüzde Adana’yı o kadar büyütmeyin. Güvenli bölgelerde gezerseniz diğer şehirlerden çok bir farkı yok tehlike olarak. :)

Gece mesela dışarıya çıkmalı mıyım?
Çıkabilirsiniz tabii ki. Turgut Özal veya Ziyapaşa bulvarı gibi mekanlar tam gündelik takılma mekanları; kafeler, lokantalar bol bol var. Ayrıca Taş Köprü'ye gitmemek olmaz Adana'ya gelip 😉

Otel olarak da yukarıda önerildiği gibi HiltonSA otelinde kalabilirsiniz. Taş Köprü'ye oldukça yakın.

Yemekler için de çarşı tarafını gezebilirsiniz, oldukça çeşitli yemekler oluyor. Kebapçı olarak Özal bulvarında Kaburgacı Mustafa diye bir yer var, orayı öneririm. Oldukça güzel yapıyorlar, ailecek yiyeceğimiz zaman oraya gidiyoruz sürekli.

Şırdan ve Mumbar hariç tabii. Onun dışında istediğinizi önerebilirsiniz.
Eğer ön yargıdan veya şeklinden dolayı böyle diyorsanız fikrinizi değiştirmenizi öneririm 🙂

Daha dün gece 2 tane şırdan yedim ve bayıldığım bir yemektir. Zaten temelini pilav oluşturuyor ikisinin de.

Eğer ön yargıdan veya şeklinden dolayı böyle diyorsanız fikrinizi değiştirmenizi öneririm 🙂

Daha dün gece 2 tane şırdan yedim ve bayıldığım bir yemektir. Zaten temelini pilav oluşturuyor ikisinin de.

Yok ondan değil, kokusunu dahil sevmiyorum, yemek olarak kebap çeşitlerini yemek tercihim genelde. Ön yargı ile alakası yok. Sevmeyince insan sevmiyor işte brokoliden nefret ettiğim gibi aynı şekilde bu da geçerli. :D

Onun haricinde farklı yemekler deneyebilirim.