Vilgefortz

Başarılı
Arkadaşlar Buca'da Gazi Umurbey yurdunda 5 gün konaklayacağım, otobüs güzergahlarını da yurttan gidilebilecek yerleri de bilmiyorum. Yurdun yakınlarında ya da gezmemin güzel olacağı hangi yerler var tavsiye verir misiniz? İzmir'de sadece Alsancak'ı biraz gezmiştim onun dışında başka hiçbir yeri bilmiyorum, yakınlarda AVM falan bile olsa gidebilirim.

Atatürk Anıtı, Smyrna Agorası ve Kızılçullu Su Kemerleri var. Oralar çok güzel.
Tamamdır hocam oralara gidebilir miyim diye bir bakıcam, aslında yurdun yeri uzak olmasa deniz kenarına falan da gitmek isterdim. Bu eshot araçları için kart çıkartmak zorunlu mu yoksa kredi kartı da geçer mi?

Aşağı tarafta kalıyorsun biraz Buca büyük bir yer. Haritadan bak yukarıda Hipodrom var ata falan binebiliyorsun ama kapalıdır büyük ihtimalle. Hipodromun yukarısında "Şirinyer" var. Hem gezmek hem alışveriş için güzel bir yer açık AVM gibi düşünebilirsin. Girişte Seda pastanesi İzmir'in en iyi 3.Pastanesidir dondurması güzeldir. Ben Şirinyer'i gezmeni öneririm tabi kafana şapka takmalısın hava sıcak.

Yurdun karşısındaki otobüs durağından 74 ile yakınında inebiliyorsun 2dk yürüdünmü gözüküyor zaten Şirinyer Parkı diye.
Dikkat etmen gereken kısım Şirinyer tarafına gidecek olan duraktan binmek karşıdan binersen ters yöne gidersin.

@Öküz tavsiyeniz için çok sağ olun hocam, yarın galiba 484 numaraya binip konak'a gidicem, sahil kenarından yavaş yavaş yürüyüp bi konak ve alsancak turu yapıp kafamı dinlendiririm hatta kredi kartı veya nakit geçiyorsa vapura binip karşıyaka'ya gidebilirim. Öbür gün ya foça'ya giderim ya da dediğiniz gibi 74'e binip şirinyer yaparım, şimdi programdan baktımda yursa zaten 484 ve 74 geliyormuş ve 74 direkt parkın içinden geçiyor. Diğer günler için konak'tan aktarma yapılabilecek yerlere bakarım.

@Vilgefortz Konak'ın eski tadı kalmadı Suriyeliler dırzolar kekolar çok bozuk orası saat şuan 12:30 ama gitmediysen Konak'ta durmadan direkt Karşıyaka'ya gemi turu yap otobüse bastığın kartı basıyorsun aynı gemiyi biraz beklemek lazım 90dk geçmeden ücretsiz tekrar basıp geri Konağa gelebilirsin. Hava sıcak olduğu için uzak yerleri önermedim Şirinyer daha yakın ama gemi turu yapacaksan deniz göreceğin için Konak mantıklı olabilir şapka takmayı unutma.