Sıradan İnsan

Başarılı
Arkadaşlar konuyu açmamın sebebi ben bu bölümü seçtim ama genel olarak atamalara baktığım zaman az alım yapılıyor. Düşünüyorum ben bu bölümü boşuna mı okuyorum diye? Buna da üzülüyorum açıkçası. Geçen bir rehber hocası kontenjanı en çok artan bölümler diye bir gönderi paylaşmıştı. Bu gönderisinde bölümler işletme, yazılım mühendisliği, hemşirelik, pilotaj, yeni medya ve iletişim gibi bölümler var. Kontenjanı azalan bölümlerde ise mimarlık, coğrafya, matematik, eczacılık gibi bölümler var. Afet yönetimi bölümü maalesef yok. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak insanların en büyük sorunu her bölüme atanmak için girmek. Devlete atanamasan bile çalışma imkanının olacağı bir bölüm seçmen lazım ya da hiç üniversite ile uğraşmayıp bir zanaat öğrenmen lazım. Üniversite okuyan değil eli iş tutan kişi para kazanıyor bu dönemde.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü mezunları, acil durum yönetimi, afet yönetimi, itfaiye, ambulans hizmetleri, sağlık hizmetleri, kolluk kuvvetleri, insani yardım organizasyonları, özel güvenlik şirketleri gibi birçok alanda iş bulabilirler. Ayrıca, devlet kurumları ve belediyelerde de iş imkanları bulunmaktadır.

Skalası çok geniş bir bölüm. Sakın umutsuzluğa kapılma...

Umutsuz olma, girişken ol. Çalışabileceğin çok yer var açıkçası, sadece biraz girişken olursan ve arayışta bulunursan çok rahat bir yerlere girebileceğini düşünüyorum.