4196

Deneyimli
Ya gençler, vatandaşlığımızı kimlere kimlere vermişler. Duvardaki kimlikleri görünce şok oldum.
Partizanlar gurur duyun eserinizle!
İngilizce bilmeyenler için:
Afganistan'dan gelen göçmenler, Meksika üzerinden yasa dışı olarak ABD'ye geçmek için Türk pasaportlarını kullanıyor. Yasa dışı göçmenler sınırı geçtikten sonra kimlik kartlarını ve pasaportlarını imha ediyor veya sokağa atıyor.
Belediye başkanı, şehre yasa dışı yollardan giren kimliği belirsiz mültecilere kimlik kartlarının dağıtılmasıyla ilgili güvenlik endişelerini dile getirdi.

Türk pasaportu, gün geçtikçe daha da değersizleşen ve güç kaybeden bir grafik çiziyor.

Böyle giderse Türk pasaportuna yönelik vize sınırlamaları artabilir.

Türkler Meksika'dan Amerika'ya kaçak girdiği an bitti zaten pasaportun değeri.

Kartellerin yönettiği Meksika bile havalimanında Türk pasaportunu gördüğü an geri gönderiyor.

Yasa dışı göçmenler sınırı geçtikten sonra kimlik kartlarını ve pasaportlarını imha ediyor veya sokağa atıyor.
Bunun sebebi deport olmamak için yırtıyorlar, genellikle afrikalılar yapıyor bunu.

Başından beri oy verenler düşünsün. Beni artık bu tarz konular ilgilendirmiyor.

Bu işin ucu gene bize dokunacak. Bilmem farkında mısınız? İnternette öyle yorumlar gördüm ki gerçekten insanın siniri bozuluyor. Yarın bir gün, farklı ülkeler Türk vatandaşları için kısıtlamalar getirebilir ki getiren ülkeler de var. Bu adamların Türk pasaportu kullanması direkt Türk vatandaşlarına kısıtlama getirilmesi demek. Bir ara Meksika sınırından ABD'ye kaçak geçenlerin çoğu Türk diye bir haber okumuştum da onların çoğunluğu da bunlar diye düşünüyorum.