UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar RX 9070 XT almayı düşünüyorum fakat RTX 5070 Ti 6 ay peşin fiyatına yapan yer varsa bankkart kullanıyorum. Kartıma taksit yapan yerler varsa gönderir misiniz? Belki RTX 5070 Ti alırım ama hiç bir fiyat farkına değmeyecekse RX 9070 XT alacağım yetti artık. :D
Aynı zamanda AFMF ve MFG arasındaki farklar nelerdir? FPS oyunları ve AAA oyunları için.

Başka forumlarda en gıcık olduğum durumu yaşadım hocam adamlar gelmiş mfg 4x yapıp FPS katlarsın diyor bana onu diyor ama MS geçikmesini düşünmüyor sanki AMD 9000 Serisi hiç yoktan yapılmışta FSR4,AFMF,RDNA 4 Mimarisini görmezden gelip Nvidia fanboyluğu yapıyolar ve aklımı karıştırıyolar..
MFG 4X yapabilmen için minimum saf FPS olarak 50FPS falan alman lazım minimumda. Bunun altında alacağın FPS'de MFG açsan zaten oluşan gecikme 100MS'yi bulur o yüzden oynanış smooth olsa bile gecikmeden dolayı rahatsız eder. Saf performans dahilinde 9070XT - 50FPS altına düştüğünde aynı kaderi 5070Tİ'da yaşamaya başlamış olacak o yüzden gerek yok bana kalırsa çok fazla.

Başka forumlarda en gıcık olduğum durumu yaşadım hocam adamlar gelmiş MFG 4X yapıp FPS katlarsın diyor bana onu diyor ama MS geçikmesini düşünmüyor sanki AMD 9000 Serisi hiç yoktan yapılmışta FSR4, AFMF, RDNA 4 Mimarisini görmezden gelip NVIDIA fanboyluğu yapıyolar ve aklımı karıştırıyolar.

Açıkçası güncelleme ile 4X'te gelir diye düşünüyorum. Çok da kafa yormamak lazım.

MFG 4X yapabilmen için minimum saf FPS olarak 50FPS falan alman lazım minimumda. Bunun altında alacağın FPS'de MFG açsan zaten oluşan gecikme 100MS'yi bulur o yüzden oynanış smooth olsa bile gecikmeden dolayı rahatsız eder. Saf performans dahilinde 9070XT - 50FPS altına düştüğünde aynı kaderi 5070Tİ'da yaşamaya başlamış olacak o yüzden gerek yok bana kalırsa çok fazla.
Hay ağızına sağlık hocam bunu anlatmaya çalışıyorum diğer forumlarda millete itiraz ediyolar bana :)

Açıkçası güncelleme ile 4x'te gelir diye düşünüyorum. Çokta kafa yormamak lazım.
Bu kesin bir bilgi mi hocam ? Gelirse Bu yıl yazılımlarla birlikte çok daha güçlü hale gelecek RX 9070XT ekran kartı.

@UnkownTecho, kendi düşüncem bu. Kesin bilgi değil ama AMD'nin de eli armut toplamıyor. Ben umutluyum.
Gerçekten AMD çok geliştirdi kendini 9000 Serisini çıkartıp bunu zaten kanıtladı hocam katılıyorum sana.

@Spartan Hocam son olarak son kez soruyorum ne alayım ? RTX 5070 Ti alsam ne kazanırım RX 9070XT alsam ne kazanırım ikisininde aynı performansları var lakin özellikleri olarak AFMF var AMD'de diğerinde MFG var ikiside farklı değil sonuçta bunu bildiğimiz için ne alsam daha mantıklı olur ? sen yerimde olsan ne yapardın mesela ?
@AceTeq

Son düzenleme:
Gerçekten AMD çok geliştirdi kendini 9000 Serisini çıkartıp bunu zaten kanıtladı hocam katılıyorum sana.

@Spartan Hocam son olarak son kez soruyorum ne alayım ? RTX 5070 Ti alsam ne kazanırım RX 9070XT alsam ne kazanırım ikisininde aynı performansları var lakin özellikleri olarak AFMF var AMD'de diğerinde MFG var ikiside farklı değil sonuçta bunu bildiğimiz için ne alsam daha mantıklı olur ? sen yerimde olsan ne yapardın mesela ?
@AceTeq
9070XT ile deva etmen daha mantıklı.