O zaman beklemeye devam, zaten almış olduğum ekran kartı çok büyükmüş, kasaya sığmadı. Kasayı iade ettim mecbur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu tür yeni çıkan garip markalar cxmt çıkış mı?

CL36 bilinmeyen markalar kullanıyor o çipi.

Zaman beklemeye devam, zaten almış olduğum ekran kartı çok büyükmüş, kasaya sığmadı. Kasayı iade ettim mecbur.

İncehesap ile iletime geçebilirsin, 26 bin TL'ye Lexar 2x16 GB 6000 MHz CL30 SK Hynix m-die RAM alabilirsin.

Hocam bu tür yeni çıkan garip markalar cxmt çıkış mı?

CXMT de olabilir, Micron, Samsung da gelebilir. Bir sürü farklı die ve revizyon var, kestirmek güç ama bunların hepsi fason üretim. Özellikle giriş seviye kartlarda sorun yaratma potansiyeli çok çok yüksek. 6000 CL30 harici bence almamalı düz kullanıcı. En sorunsuzu uzun vade o.

Size bu ikisinden biri uygun, bütçe varsa ve 2. el düşünmüyorsanız.

CXMT de olabilir, Micron, Samsung da gelebilir. Bir sürü farklı die ve revizyon var, kestirmek güç ama bunların hepsi fason üretim. Özellikle giriş seviye kartlarda sorun yaratma potansiyeli çok çok yüksek. 6000 CL30 harici bence almamalı düz kullanıcı. En sorunsuzu uzun vade o.

Size bu ikisinden biri uygun, bütçe varsa ve 2. el düşünmüyorsanız.

Evet hocam, bu iki RAM'i bekliyorum zaten ben.

O zaman 33 bin TL civarına çıkmalısın. Hepsiburada'dan XPG CL30 alabilirsin, en son tanesi 15.300 TL falandı, 9 taksit alırsın.
Link paylaşabilir misiniz? Bulamadım da.

Evet hocam, bu iki RAM'i bekliyorum zaten ben.

Link paylaşabilir misiniz? Bulamadım da.

Size tavsiyem 2 adet Patriot 6000 CL30 1x16 almanız ama, haberiniz olsun. Sırf beyaz olacak diye 2 kat para vermekten söz ediyorsunuz şu anda. Ben olsam RAM'lere bu kadar takmazdım, az kontrast yaratmak lazım. Patriot simsiyah bir RAM değil nihayetinde.