Emeğiniz için teşekkürler, Ayhan Hocamın da dediği gibi 32 GB ram e 35 vermek yerine 48 GB ı 37 e almak daha mantıklı gibi.

Size tavsiyem 2 adet Patriot 6000 CL30 1x16 almanız ama, haberiniz olsun. Sırf beyaz olacak diye 2 kat para vermekten söz ediyorsunuz şu anda. Ben olsam RAM'lere bu kadar takmazdım, az kontrast yaratmak lazım. Patriot simsiyah bir RAM değil nihayetinde.
Hocam aslında ona kaymaya başladım ama en azından RGB olsa da beyaz RGB mi yaksam diyorun

Emeğiniz için teşekkürler, Ayhan Hocamın da dediği gibi 32 GB ram e 35 vermek yerine 48 GB ı 37 e almak daha mantıklı gibi.

Hocam aslında ona kaymaya başladım ama en azından RGB olsa da beyaz RGB mi yaksam diyorun

RAM krizi var, 2 kat para vermeniz gerekecek. Patriot alıp geçin, paranız cebinizde kalsın. RAM'de RGB zaten tavsiye etmiyoruz genel olarak, DDR5 düz EXPO profilde dahi ısınıyor mimari gereği. Üzerine bir de RGB ile 5 derece ekliyorsun. İleride RAM timing vs. uğraşayım dersen sana engel olur. Yazılımla ayrıca RGB kapattı bu forumdaki çoğu kişi RAM ile uğraştığından.

RAM krizi var, 2 kat para vermeniz gerekecek. Patriot alıp geçin, paranız cebinizde kalsın. RAM'de RGB zaten tavsiye etmiyoruz genel olarak, DDR5 düz EXPO profilde dahi ısınıyor mimari gereği. Üzerine bir de RGB ile 5 derece ekliyorsun. İleride RAM timing vs. uğraşayım dersen sana engel olur. Yazılımla ayrıca RGB kapattı bu forumdaki çoğu kişi RAM ile uğraştığından.
Bu değerli yorumunuzu dikkate kesinlikle alacağım.

Heves ettim diye 15.000₺ fazla vermeli miyim diye ölçüp tartıp karar vereceğim.

Son soru olarak; Eğer beyaz dışında bir RAM alacaksam kesinlikle patriot mu olmalı bu peki?

Bu değerli yorumunuzu dikkate kesinlikle alacağım.

Heves ettim diye 15.000₺ fazla vermeli miyim diye ölçüp tartıp karar vereceğim.

Son soru olarak; Eğer beyaz dışında bir RAM alacaksam kesinlikle patriot mu olmalı bu peki?

Evet, en uygunu hangisiyse o. Şu anda en uygunu halen daha o. 2x16 kit almayın, pahalıya gelebilir. 1x16'dan 2 adet sipariş verin. 6000 CL30 ve Hynix geliyor, sıfır sıkıntı o yüzden.

Evet, en uygunu hangisiyse o. Şu anda en uygunu halen daha o. 2x16 kit almayın, pahalıya gelebilir. 1x16'dan 2 adet sipariş verin. 6000 CL30 ve Hynix geliyor, sıfır sıkıntı o yüzden.
Tamamdır hocam, çok teşekkürler emekleriniz için 🙏

Düşük bütçe için önerdim, imkan varsa 48 GB daha iyi olur. Ayhan hocamın önerisinin üzerine öneri yapmam ben, gönüller bir 🙃
Hocam size bir soru sormak istiyorum. MSI M100R kasa almıştım ve XFX Mercury 9070xt ekran kartı almıştım. Ölçüler hiç uymuyormuş. Sonradan farkettim kasayı anakartı ve power supply i iade ettim. MSI 100R beyaz kasa, Enermax Revolution III beyaz alacağım sanırım. Anakart için de MSI B850 Gaming Pro beyaz veya Gigabyte Ice düşünüyorum. Ancak MSI manyaklığına sahibim biraz 😂 Alternatif bir öneriniz var mı acaba?

Enermax kasa MSI'den her türlü iyi, 3 fanlı kasa aldıysanız egzoz fanı almalısınız. Gigabyte ice serisi daha stabil, mantıklı seçim olur. O kaliteli MSI çok eskilerde kaldı, şimdilik MSI tercih etmeyin. Gigabyte'ya da ASUS ROG STRIX serisinden devam edin.

Enermax kasa MSI'den her türlü iyi, 3 fanlı kasa aldıysanız egzoz fanı almalısınız. Gigabyte ice serisi daha stabil, mantıklı seçim olur. O kaliteli MSI çok eskilerde kaldı, şimdilik MSI tercih etmeyin. Gigabyte'ya da ASUS ROG STRIX serisinden devam edin.

Olası senaryoda BIOS nasıl sıfırlayacaklar? Tuşsuz kartlara tuş lazım bir de. :D

Bu kartlar first release BIOS ile gelebiliyor, ilk açılış uzun sürebilir sürmesine de eğer hiçbir türlü sistem açmıyorsa BIOS Flashback ya da Clear CMOS deneyeceksiniz. Bunları da öğrenmenizde fayda var. @wizschka

Son düzenleme:
Olası senaryoda BIOS nasıl sıfırlayacaklar? Tuşsuz kartlara tuş lazım bir de. :D

Bu kartlar first release BIOS ile gelebiliyor, ilk açılış uzun sürebilir sürmesine de eğer hiçbir türlü sistem açmıyorsa BIOS flashback ya da clear CMOS deneyeceksiniz. Bunları da öğrenmenizde fayda var. @wizschka

Arıyorken dikkat edecek artık, aceleye gelmez bu iş hocam.