Olay doğru arkadaşlar, Kadıköy ikinci antika sokağının girişinde gerçekleşiyor, oralarda yaşıyorum ben. Bu köpeği bir kez daha gördüğümü hatırlıyorum, olan bu şeyin sorumluluğu tamamen o tasmayı tutan insan dışı herifindir, zaten suçunu bildiği için de oldukça sakin.
Bu ırk (benim en sevdiğim ırktır bu arada.) Büyütülme şekline göre dengesizlikler gösterebiliyor, son derece hiperaktif bir ırktır, tasmasız ve ağızlıksız bu hayvanı gezdirmek resmen şu anlama geliyor:
"Senden azıcık korkan ve bu korku yüzünden tepki veren herhangi birini ye olum." anlamına geliyor. Köpeğin vücut dilinden net anlayabiliriz ki hayvan bile şokta, olay bitişinde herhangi bir agresiflik yok, kuyruk yerde, nefes çok hızlı, bu köpekler süs köpeği değiller, güç için varlar ve genetik olarak ani ataklara eğilimliler. Kuvvetle ihtimal yanına gittiği kişiden korku tepkisi alınca anında atağa geçti.
Kimse kusura bakmasın, kendi yorumumu katacağım. Benim köpeğim siyah koyun gibi bir şey, kendi gölgesine dahi havlayamaz aşırı dost canlısı, çocuklarla vakit geçirmek için ölen bir köpek, ben bile bu hayvanı eğitimi olmasına rağmen sokakta tasmasız gezdirmiyor, köpekten korkan biri varsa köpeğimi çok az kendime doğru çekiyorum, bu ırktan bir hayvanı tasmasız ağızlıksız sokakta gezdirmek "gelin beni vurun." demekle de eşittir.
Allah korusun yarın bir gün ailenizden biri de bunun gibi sorumsuz bir it yüzünden zarar görürseniz bu siniri anlarsınız.