- Makaleler
- 7
Haber 2 gün öncenin haberi. Yeni sandım.
Saldirma videosu nerede? Haber paylaşırken detayları da paylaşın artık.
Ayrıca "seni vururum" diyen çocuğu da alsınlar, dağ başı mı bura?
Kusura bakma ama bu tarz haberciligi doğru bulmuyorum.Kopegin agzindaki kan yetmiyor mu? O an kayit alinmamis olabilir. Emir kipi yerine rica kipi kullanabilirsiniz.
2 saat sonra salındı haberleri görürüz. Dağ ayısı gibi kaç defa "vururum" demenin mantığı yok.Seni vururum diyen arkadas sinirden demis olabilir, vurursa alirlar merak etme.
Kusura bakma ama bu tarz haberciligi doğru bulmuyorum.
Kopek, kedi, insan fark etmiyor bir haber paylaşılıyorsa bütün detaylara yer verilmeli ki konu da açtım bununla alakalı, sonuçları için göz atabilirsiniz.
Bu emir değil, kimseye emir vermek gibi hadsizligim yok, bunu sitem olarak alabilirsiniz.
2 saat sonra salındı haberleri görürüz. Dağ ayısı gibi kaç defa "vururum" demenin mantığı yok.
Burası ağırlıklı olarak teknoloji forumu olabilir fakat sadece teknoloji forumu değil. Teknolojiyle alakasız farklı kategoriler ve yüzlerce baslik olduğu da bunu doğruluyor. Sırf haberler veya farklı kategorilerde takılan kullanicilar var.Burasi teknoloji forumu oldugu icin haberleri kaynak degil de daha cok paylasim amacli dusunmek lazim. Tabii ki olayi detaylariyla vermeleri daha iyi ama zaruri degil.
Dağ başında yaşamıyoruz kimsenin kimseyle bu şekilde konuşma hakkı yok, bunun savunulacak yani da yok, hukuksal olarak da düpedüz tehdit, şikayet etme sebebi yani.Her yaparim, ederim diyeni tutuklarsak sokakta insan kalmaz. Adami korkutmak icin soylemis, sirf bir kopek icin çıkarıp vuracak hali yok.
Burası ağırlıklı olarak teknoloji forumu olabilir fakat sadece teknoloji forumu değil. Teknolojiyle alakasız farklı kategoriler ve yüzlerce baslik olduğu da bunu doğruluyor. Sırf haberler veya farklı kategorilerde takılan kullanicilar var.
Türk medyasında ciddi algı operasyonu dönmesine rağmen bir de forumda bu tarz tek bir kaynaktan bir haber atılıp paylaşım yapilmasi doğru değil.
Konu dışında "olay hakkında ne düşünüyorsunuz," şeklinde dusunceler belirtilerek konu açılabilir amma velakin haber olarak sunuluyorsa tarafsız olmalı. Ha bir sürü öneri konusu da açıldı bununla ilgili. Ben genel söylüyorum, siz sadece olay pitbull olduğu için yorum yapıyorsunuz.
Böyle böyle insanlar kendi düşünme yetisini kaybediyor.
Dağ başında yaşamıyoruz kimsenin kimseyle bu şekilde konuşma hakkı yok, bunun savunulacak yani da yok, hukuksal olarak da düpedüz tehdit, şikayet etme sebebi yani.
Her yaparım, ederim diyenin ifadesi alınmadığı için ülke bu halde.
Olay doğru arkadaşlar, Kadıköy ikinci antika sokağının girişinde gerçekleşiyor, oralarda yaşıyorum ben. Bu köpeği bir kez daha gördüğümü hatırlıyorum, olan bu şeyin sorumluluğu tamamen o tasmayı tutan insan dışı herifindir, zaten suçunu bildiği için de oldukça sakin.
Bu ırk (benim en sevdiğim ırktır bu arada.) Büyütülme şekline göre dengesizlikler gösterebiliyor, son derece hiperaktif bir ırktır, tasmasız ve ağızlıksız bu hayvanı gezdirmek resmen şu anlama geliyor:
"Senden azıcık korkan ve bu korku yüzünden tepki veren herhangi birini ye olum." anlamına geliyor. Köpeğin vücut dilinden net anlayabiliriz ki hayvan bile şokta, olay bitişinde herhangi bir agresiflik yok, kuyruk yerde, nefes çok hızlı, bu köpekler süs köpeği değiller, güç için varlar ve genetik olarak ani ataklara eğilimliler. Kuvvetle ihtimal yanına gittiği kişiden korku tepkisi alınca anında atağa geçti.
Kimse kusura bakmasın, kendi yorumumu katacağım. Benim köpeğim siyah koyun gibi bir şey, kendi gölgesine dahi havlayamaz aşırı dost canlısı, çocuklarla vakit geçirmek için ölen bir köpek, ben bile bu hayvanı eğitimi olmasına rağmen sokakta tasmasız gezdirmiyor, köpekten korkan biri varsa köpeğimi çok az kendime doğru çekiyorum, bu ırktan bir hayvanı tasmasız ağızlıksız sokakta gezdirmek "gelin beni vurun." demekle de eşittir.
Allah korusun yarın bir gün ailenizden biri de bunun gibi sorumsuz bir it yüzünden zarar görürseniz bu siniri anlarsınız.
Hocam haklı yanlarınız var, ben de sizin gibi şu an benimle kalmıyor ama siyah koyun gibi bir Cane Corso sahibiyim, ancak zamanında Blue Nose Pitbull da besledim tıpkı Golden gibi dost canlısıydı. İş tamamen sahibinde bitiyor, ne kadar canavar kanı taşırsa taşısın yetiştirme şekli önemli.Olay doğru arkadaşlar, Kadıköy ikinci antika sokağının girişinde gerçekleşiyor, oralarda yaşıyorum ben. Bu köpeği bir kez daha gördüğümü hatırlıyorum, olan bu şeyin sorumluluğu tamamen o tasmayı tutan insan dışı herifindir, zaten suçunu bildiği için de oldukça sakin.
Bu ırk (benim en sevdiğim ırktır bu arada.) Büyütülme şekline göre dengesizlikler gösterebiliyor, son derece hiperaktif bir ırktır, tasmasız ve ağızlıksız bu hayvanı gezdirmek resmen şu anlama geliyor:
"Senden azıcık korkan ve bu korku yüzünden tepki veren herhangi birini ye olum." anlamına geliyor. Köpeğin vücut dilinden net anlayabiliriz ki hayvan bile şokta, olay bitişinde herhangi bir agresiflik yok, kuyruk yerde, nefes çok hızlı, bu köpekler süs köpeği değiller, güç için varlar ve genetik olarak ani ataklara eğilimliler. Kuvvetle ihtimal yanına gittiği kişiden korku tepkisi alınca anında atağa geçti.
Kimse kusura bakmasın, kendi yorumumu katacağım. Benim köpeğim siyah koyun gibi bir şey, kendi gölgesine dahi havlayamaz aşırı dost canlısı, çocuklarla vakit geçirmek için ölen bir köpek, ben bile bu hayvanı eğitimi olmasına rağmen sokakta tasmasız gezdirmiyor, köpekten korkan biri varsa köpeğimi çok az kendime doğru çekiyorum, bu ırktan bir hayvanı tasmasız ağızlıksız sokakta gezdirmek "gelin beni vurun." demekle de eşittir.
Allah korusun yarın bir gün ailenizden biri de bunun gibi sorumsuz bir it yüzünden zarar görürseniz bu siniri anlarsınız.
Hemfikir olduğumuza sevindim hocam, iyi Sosyaller.Haklisiniz, insanlar bundan etkileniyor. Herkesi kendim gibi okuyup geciyor sanmistim.
Bu durumda haberi yazan arkadas kadar bizler de titiz olup yanlislari ve varsa dogrusunu, eksigini yazmaliyiz ki insanlar bu konularda bilinclensin.
Bu olayin hukuktaki yeri hakkinda pek bilgim yok, ben daha cok kendimce olmasi gerekeni soyledim. Kisacasi tam anlamiyla ifade ozgurlugunun olmasi gerektigini dusunuyorum.