Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Annem hemşire babam emekli fabrika çalışanı. Ben anlamıyorum zar zor geçiniyoruz. Dershanem var 6 bin taksiti bir de bilgisayar taksiti ve abim üniversite okuyor. Sizce normal mi? Abimin üniversitesi bitince düzgün yaşayabilir miyim? Hiç Nike Adidas giyemedim ve artık liseye geçiyorum giymek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Annem hemşire babam emekli fabrika çalışanı. Ben anlamıyorum zar zor geçiniyoruz. Dershanem var 6 bin taksiti bir de bilgisayar taksiti ve abim üniversite okuyor. Sizce normal mi? Abimin üniversitesi bitince düzgün yaşayabilir miyim? Hiç Nike Adidas giyemedim ve artık liseye geçiyorum giymek istiyorum.

Hayat zor kardesim calisabilir kazanabilirken birikimini yapman lazim yoksa ileride ortada kalirsin, buyuk ihtimal ailen senin ve abinin gelecegi icin yatirim yapiyordur o paralarla, bir ev alirlar belki abine bir araba veya evlendirirler falan. Bu devirce 1 milyon liranin altina evlenemezsin. O yuzden salla gitsin Nike Adidas'i sansinin donmesini bekle. Ailen bir gun gidecek biliyorsun olum zorunlu bu dunyada hepimiz olecegiz. Giderken sana bir ev birakmalariyla birakmamalari ileride senin icin o kadar buyuk bir fark yaratacak ki o zaman anlayacaksin onlari.

Yaşın daha genç üstteki hocamın söylediği gibi belki şuan sana böyle çok afilli gelen ve üzerine çok anlam yüklediğin şeylerin aslında çok da matah olmadığını zaman geçtikçe anlayacaksın. Ha bu arada anlıyorum seni görüyorsun illa arkadaşlarında sağda solda dediğin tarzda markalardan giyinen insanları özeniyorsun ister istemez de dediğim gibi bunların şuan bu yaşında emin ol bir önemi yok. Hele bir üniversite çağına gel zaten ondan sonra anlayacaksın demek istediğimi, o zamana kadar kendine bir şeyler katmaya bak dünya malı gelip geçici.

Sizin fakir olmanızın nedeni her şeyin en kalitelisini istemeniz. Nike giymeye çalışırsan alırsın ve para harcarsın ve fakir olursun. Fakir olmak senin suçun oluyor.