Yurt dışında mekatronik veya diş hekimliği için hangi üniversitelerin başvuru şartlarına baktın?
Yabancı öğrencilerin alım süreçlerini nedir ne kadar para gerekiyor?
Sınav yapacaklar mı?
Yapacaklar ise matematik ne kadar gerekli?(kaldı ki mekatronik müh. İse matematik şart olacak)
Senin mezun olduğun meslek liseni veya Anadolu lisenin diplomasını kabul edip denklik verecekler mi?
Sadece para ile okunabiliyor mu?
Para ile okunabiliyor ise
Bu parayı burada çalışıp mı biriktireceksin kaçak olarak gittiğin ülkede mi biriktireceksin?
Kaçak olarak gidersen kim sana iş verecek? Verseler de asgariden bile daha düşük bir ücret vermiş olacaklar çünkü kaçak olarak çalıştırdığı için kendisi de risk alıyor tam ücret verecek ise neden seni işe alsın ki çalışma vizesi olan birini işe alır veya ülkenin kendi vatandaşını işe alır. Kaldı ki kaçak olarak gittiğin ülkede yine okul için öğrenci vize başvurusu yapacaksın kaçak olduğun tescillenirse sınır dışı ederler mi?
Diyelim ki burada biriktireceksin. 4 sene için aylık 1000(okul ücreti hariç) dolar harcasan. 4 sene boyunca 48bin dolar paraya ihtiyacın olacak. Peki bu parayı biriktirmek için burada kim bilir kaç sene çalışman gerekecek. Veya ailen sana böyle bir destek olabilecek maddi durumları olacak mı?
Şimdi hedefin ne ise onu burada başarmaya çalış. Diş hekimi olacaksan da yurt dışında yine sağlık alanında çalışabilmen için onların denklik programlarnı tamamlaman gerek. Mekatronik müh. Okumak istiyorsan da neden okumak istediğini artılarını eksilerini yaz. Abin boğaziçindeymiş arkadaşları varsa bu bölüm hakkında bilgiler al. Mezun olunca ne yapabileceklerine bak. Ona göre aileni de dinleyerek kendine bir rota çiz. Hani bu bölümden mezun olunca x, y z alanlarında iş sahibi olunabiliyormuş şeklinde değil. Bu alandan mezun olunca x alanında iş sahibi olacağım gibi.
Matematik için gerekirse özel ders al veya abinlerin arkadaşlarından sayısalcı olanlarından yardım iste. O da olmuyorsa buraya at anlamadığın kısımları yapamadığın kısımları destek olalım.
Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun kardeşim.
Nasıl çalışman gerektiğini adım adım yazdım.
- Dersini dinle, notlarını tut.
- Sonra notlarını tekrar et. Tekrar etmekten kastım yeni bir deftere yaz. Yazmak okumaktan daha kalıcıdır. Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. Yine mi yapamadın. O zaman bak ama o soruya ertesi gün tekrar bak.
- Soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. O zaman her bölümde 1-2 testi...
Anadolu lisesinde kalırsan da dil okuyacksın dilin iyi diye peki hedefin ne olacak?