Hacı önümde DGS matematik kitabı var son birkaç konuya geldim sınava birkaç ay daha var ama hala ilerleme kaydedemedim ailenin dediğini yap derim hangi yıl yapıldı bilmiyorum ama geçtiğimiz senelerde DGS formatı değiştirildi ben 40 net yapıyorum dersin 2025 DGS çıkmış sorularını süre tutup çözersin 20-25 net yaparsın öyle söyleyeyim. DGS eskiden çok mantıklıydı ben sorulara bakıyorum ilk 20 soru çok rahat çözülüyor ama yakın zamanda yapılan sınavlar bu şekilde değil. Artık devir değişti DGS'yi kazanmak eskiye göre daha zor üstüne üstlük ön lisans kontenjanları da fullemeye başladı. Yani lafın özü sen bilgisayar programcılığına ya da benzer bölümlere gittiğin zaman da oradaki sayısal dersleri geçmeyle uğraşacaksın mat1 mat2 yine var dikey atış, eğik atış sorularında limit, türev, integral kullandırılıyor çok karmaşık formüller altında sayısal sorular soruluyor iki yıl boyunca bunlarla uğraşırsın ön lisans okumak lisans okumaya göre zordur sebebi senin dersine giren öğretim görevlisi ya da üyesi lisans yapanların dersine de girer ve öğrenci ayırt etmez geldiği gibi ders anlatmaya başlar sen daha olayı kavrayamadan bazı konulardan sorumlu tutulmaya başlarsın.
ÖBP denen şey var bildiğimiz OBP ama üniversitede dersi alttan almayı geç koşullu geçersen bile senin başarı notunu çok fazla düşürüyor 23 saat uyumadığımı biliyorum mezuniyet ortalamam 3.08 ( daha öncelerde 3.24'tü iki dersi koşullu geçtiğim için düştü).
Açık konuşmak gerekirse ülkemizde artık gençlerin üniversiteye gitmesi pek istenmiyor çünkü ara eleman açığı gün geçtikçe artıyor belli başlı bölümlere yığılma oluyor en basitinden senin hedefin olan bölümde çok yığılma var DGS de de var YKS de de.
DGS bilgisayar mühendisliği sıralamalarına bakmanı öneririm o sıralamalara ulaşacak kişiler zaten YKS de başarılı olabilir benden sana tavsiye gidip iyi bir kaynaktan TYT matematiği bitirip AYT'ye geçmen olur şimdi önümüzdeki sene yapılacak sınava çalışmaya başlarsan başarılı olursun ama 2 sene de DGS'ye çalışsan kazanmama ihtimalin yüksek arkadaşım 2.5k sıralama yaptı DGS için çok iyi bir sıralama en azından benim gözümde öyle en son yaptığı tercih tuttu o da bilgisayar mühendisliği istiyordu farklı bir bölüm geldi yani DGS biraz da umduğunu değil bulduğunu yeme sınavı denebilir.